Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača i ove školske godine sufinancira srednjoškolcima prijevoz i učeničke domove

Osnovnoškolcima sufinancira pak prehranu i osiguranje

Grad Popovača i ove školske godine sufinancira srednjoškolcima prijevoz i učeničke domove, a osnovnoškolcima prehrani i osiguranje.

Tako će javni prijevoznik cijenu mjesečne karte umanjiti za 10 posto učeniku koji mu priloži Potvrdu Grada Popovače i za taj iznos ispostaviti specificirane mjesečne račune Gradu Popovači.

Isto tako će uprava učeničkog doma, učeniku koji prilikom upisa u Dom i potpisivanja ugovora o smještaju priloži Potvrdu Grada Popovače o sufinanciranju troškova, izvršiti umanjenje mjesečne cijene doma za 10 posto.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza, odnosno učeničkog doma, zahtjev se podnosi Gradu Popovači – UO za proračun i opću upravu na propisanom obrascu najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Osim toga, Grad nastavlja osiguravati i financiranje troškova prehrane u školskoj kuhinji za učenike osnovnih škola čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, odnosno za učenike čiji ukupni prihod zajedničkog kućanstva ne prelazi iznos od 1.500 kuna po članu zajedničkog kućanstva. Također, Grad će financirati i troškove osiguranja učenika osnovnih škola.

Zahtjevi za sufinanciranje troškova prijevoza, domova i prehrane zaprimaju se u prizemlju gradske uprave Grada Popovače radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati, a mogu se preuzeti i na mrežnim stranicama Grada.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.