Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Učenički dom Kutina i dalje besplatan

Za jesenski rok ostalo ukupno 11 slobodnih mjesta

Za jesenski rok ostalo ukupno 11 slobodnih mjesta

U ljetnom upisnom roku Učenički dom Kutina upisao je 25 novih učenika i učenica, uglavnom prvih razreda srednje škole. Za jesenski upisni rok ostalo je 7 slobodnih mjesta za učenike prvih razreda, od toga 6 mjesta za mladiće i 1 mjesto za djevojke. Za učenike drugih, trećih, četvrtih i petih razreda za jesenski upisni rok ostala su 4 slobodna mjesta, i to za mladiće.

Jesenski upisni rok počinje prijavama za upis od 27. kolovoza do 31. kolovoza 2021. godine. Objava konačnih ljestvica poretka je 2. rujna 2021. godine te će se upis u Učenički dom Kutina odvijati 3. rujna 2021. godine elektroničkim putem ili osobno.

Od ove školske godine po prvi puta učenici prvih razreda srednjih škola prijavljuju se i upisuju elektroničkim putem preko mrežnog stranice informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom (ISPUUD) preko domovi.e-upisi.hr., kao i u sve domove u Republici Hrvatskoj. U  svakom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 4 odabira učeničkih domova.

Učenici drugi, trećih, četvrtih i petih razreda (novi učenici u Domu) upisuju se na dosadašnji način, dakle ili osobnim dolaskom ili slanjem dokumenata potrebnih za upis na mail adresu Učeničkog doma.

Odlukom župana Ivana Celjaka, Sisačko-moslavačka županija i dalje će sufinancirati troškove smještaja i prehrane u Učeničkom domu Kutina za sve učenike koji pohađaju Dom u školskoj godini 2021./2022., što znači da preuzimaju troškove koje snose roditelji ili skrbnici i da je dom za sve učenike besplatan.

U dom su se upisali učenici raznih usmjerenja, među kojima i novog usmjerenja – farmaceutskog tehničara u Tehničkoj školi Kutina. Najviše učenika je iz Sisačko-moslavačke županije, ali ima učenika i iz Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, te Virovitičko-podravske županije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.