Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Kutini otvorena prva kućica za knjige

Posudi! Čitaj! Vrati!

Posudi! Čitaj! Vrati!

U blizini dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini otvorena  je prva kućica za knjige u sklopu projekta kojim se nastoji uključiti i potaknuti na čitanje i sve one koji nisu članovi knjižnica. U sklopu spomenutog projekta biti će sveukupno šest kućica za knjige postavljeno na području Grada Kutine, osim kućice na Trgu, bit će i 1 u parku 56. Bojne, 1 u Parku 5. studenog kod Doma zdravlja te 3 van grada, tj kraj škole u Repušnici, kod igrališta u Kutinskoj Slatini i kod škole u Banovoj Jaruzi. 5 kućica je oslikala a Jadranka del Ponte, dok su 1 oslikali djeca dječjeg vrtića na radionici u dvorištu iza Knjižnice.

“Ovim projektom Knjižnica i čitaonica Kutina je izašla iz svojih okvira te su se uključili u pokret koji potiče uključivanje i onih koji nisu članovi knjižnica. U spomenutoj kućici nalaze se knjige koje možete posuditi, pročitati te vratiti kako bi bile dostupne i drugima. Poreč je prvi grad u Hrvatskoj koji je započeo s postavljanjem kućica, najčešće su u tom društvu gradovi uz more, no drago mi je što smo započeli postavljanje ovakvih kućica i u našem gradu”, rekla je Suzana Pomper, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina.

 

 

“Ovakve male slobodne knjižnice funkcioniraju na način – posudi, pročitaj, vrati. Uz to, svi mi možemo ostaviti i pokoju knjigu za koju smatramo da bi ju vrijedilo pročitati te ćemo tako poticati čitanje u našem gradu, ali i razmjenu pozitivnih priča i dijeljenje s drugima”, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Nakon otvorenja kućice, djelatnici Knjižnice i čitaonici održali su zanimljivu radionicu izrade narukvica s najmlađim posjetiteljima dječjeg igrališta na Trgu.

DSCN4783DSCN4776DSCN4762DSCN4775

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.