Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Radovi na obnovi Hotela Knopp u Novskoj teku predviđenom dinamikom

Investicija vrijedna 33 milijuna kuna

Investicija vrijedna 33 milijuna kuna

Jedan od simbola prošlosti Novske, stari Hotel Knopp, desetljećima zapušten dobiva novu funkciju i vraća stari sjaj. Krajem veljače 2020. potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom TEH-GRADNJA iz Zagreba, a već u ožujke započela je rekonstrukcija i dogradnja postojeće zgrade Hotela Knopp u Zagrebačkoj ulici.

Hotel Knopp kao Klaster kulture ponovno će postati središte društvenog života grada Novske i mjesto okupljanja građana. Središnji dio grada dobit će tako  novu vizuru, a planirani završetak radova je do studenog 2022. godine.

Obnovom zgrade građene u drugoj polovici 19. stoljeća, vratit će se prvotni izgled, a dogradnjom novih dijelova stvara se prostor u kojem će se odvijati razni kulturni programi, muzejski i galerijski sadržaji, koncerti i druga okupljanja. Usprkos ljetnim vrućinama nastavljaju se radovi na dogradnji i rekonstrukciji Hotela Knopp. Novi dio napreduje planiranom dinamikom, dok poslovi spajanja novog i preostalog starog dijela, nakon urušavanja, započinju uskoro.

Gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić upoznao se  s dinamikom radova, kao i predstojećim složenim građevinskim zahvatima na spajanju novog i starog dijela Hotela Knopp. Dodajmo da je projektna dokumentacija financirana  iz sredstava fondova EU, a Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je model financiranja obnove Hotela Knopp. Investicija je to veća od 33 milijuna kuna.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.