Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Pri završetku izgradnja posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u završnoj je fazi provedbe projekta „Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, istaknula je to ravnateljica Marija Kušmiš na konferenciji koja je održana u Osekovu.

 

Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna, a financira se bespovratnim sredstvima od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ustanova ga provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača.

Da je projekt od velikog značaja za Grad, lokalno stanovništvo, poljoprivrednike, udruge i ustanove, potvrdio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

 

Povećanje atraktivnosti Parka te povećanje obrazovnog kapaciteta ciljanih skupina glavni su cilj njegove provedbe, istaknuo je to Mijo Šepak, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.

 

Otvaranjem četvrtog ulaza u Park prirode Lonjsko polje svakako će se obogatiti kontinentalni turizam, naglasila je Ivana Grdić, zamjenica gradonačelnika Kutine.

 

Novi sadržaji koje ova vrata parka nude temeljeni su na interpretaciji i edukaciji po mjeri suvremenih korisnika stoga ne čudi veliki interes za njihovim otvorenjem.

IMG-20210709-WA0014IMG-20210709-WA0017IMG-20210709-WA0020

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.