Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Nećemo dopustiti da se u javnost iznose laži preko raznih Facebook stranica koje kontroliraju sisački SDP i Darko Baniček!”

Reakcija sisačkog HDZ-a na priopćenje objavljeno na stranici SMŽ Infovijesti

Reakcija sisačkog HDZ-a na priopćenje objavljeno na stranici SMŽ Infovijesti

Sisački HDZ jučer je na svojoj Facebook stranici reagirao na priopćenje objavljeno na stranici SMŽ Infovijesti. Tvrde da iza navedene stranice stoji suprug sisačke gradonačelnice Darko Baniček i SDP. U interesu javnosti, u cijelosti objavljujemo reakciju sisačkog HDZ-a, kao i priopćenje objavljeno na stranici SMŽ Infovijesti. Fotografije smo također preuzeli sa spomenutih stranica.


“Menadžerski pristup vođenja Županije i velik uspjeh u smjeru stabilizacije financija u kratkom vremenu primijetio je i “sisački gradonačelnik iz sjene” SDP-ov Darko Baniček. U skladu s njegovim nadimkom “Darko tisuću lažnih profila” iznio je nekoliko laži na facebook stranici SMŽ Infovijesti koju kontrolira.

– predsjednik Županijske skupštine do sada je imao naknadu od 3.000 kuna, sada je smanjena na 1.700 kuna.

– potpredsjednici Županijske skupštine do sada su imali naknadu 2.500 kuna a sada je smanjena na 1.200 kuna.

– vijećnici su do sada imali naknadu 500 kuna plus 300 kuna za svaku sjednicu Odbora na kojoj su nazočili. Pojedinci su bili u nekoliko odbora i tada su imali primanja i preko 1.000 kuna.

SADA su vijećnicima UKINUTE NAKNADE za sjednice Odbora i imaju pravo samo na fiksnu naknadu od 800 kuna. Dakle NEMA više mogućnosti za dodatne naknade.

Ukupna suma sredstava predviđena za rad u Županijskoj skupštini je sada smanjena u odnosu na prošli mandat i na radu Županijske skupštine Sisačko-moslavačka županija će uštediti sredstva.

Odluku o naknadama predsjedniku, potpredsjednicima i vijećnicima Županijske skupštine donijela je Županijska skupština sukladno zakonu a ne župan.

Izmjenom zakona propisana je ukupna suma sredstava koja se mora dodijeliti vijećnicima i Županijska skupština je donijela odluku sukladno zakonu.

Možemo imati razumijevanje za nervozu “gradonačelnika iz sjene” Darka Baničeka zbog toga što USKOK češlja mutne gradske građevinske poslove oko izgradnje Ledene dvorane Zibel u kojoj je tijekom izgradnje upravo “gradonačelnik iz sjene” davao upute. Ali nećemo dopustiti da se u javnost iznose laži preko raznih facebook stranica koje kontroliraju sisački SDP i Darko Baniček.

Osim kao “gradonačelnik iz sjene” ili kao “Darko tisuću lažnih profila”, Baniček je široj javnosti poznat kao suputnik bivšeg SDP-ovog ministra Marasa s kojim se provodio tjedan dana po Americi, restoranima iz kojih je na svom facebook profilu objavljivao slike uz tekst “Svjetsko a naše”, za što su spiskali preko 100 000 kuna novca građana. U to vrijeme dnevnica za SDP-ovce iznosila je 95 dolara po danu u Americi.

Za vrijeme dok je bio blizak suradnik pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, Baniček je bio “specijalac” za obavljanje usluga umjetnog osjemenjivanja krava i krmača. I član Povjerenstva navedenog naziva za što je, naravno, primao naknadu. S obzirom da se “gradonačelnik iz sjene” vodi kao nezaposlen, nije nam poznato jel nastavio s osjemnjivanjem krava i krmača u fušu.”


U nastavku pročitajte priopćenje objavljeno na Facebook stranici SMŽ Infovijesti u petak, 23. srpnja u 16:03h. Sličnu objavu pronašli smo i na stranici Daniela Berdaisa, objavljena je istog dana, ali nešto kasnije, u 16:39h.


“PRVA CELJAKOVA ODLUKA KAO ŽUPANA: HDZ-OVCIMA I KOBASICA KOALICIJI 1.400 KUNA ZA RUKICE U SKUPŠTINI!

“Prva radna sjednica Skupštine donijela je dizanje naknada s 500 na 800 kuna mjesečnog džeparca za vijećnike u Skupštini, kao i nastavak politike zaduživanja bivšeg župana Žinića do dužničkog dna!

U povećanju mjesečnog paušala za volontiranje HDZ-ovcima i kobasičarima svesrdno se pridružio i Domovinski pokret, a vijećnici SDP-a su dosljedno glasali protiv.

Kao da odluka o povećanju primanja nije dovoljna, HDZ i kobasičari su si podijelili 30-ak mjesta u radnim tijelima koja se plaćaju 300 kn po sjednici, tako da će im “nagrada” za poslušništvo iznositi oko 1.400 kuna svaki mjesec kada će biti sjednica Skupštine. Po Statutu radna tijela bi trebala razmjerno odgovarati sazivu Skupštine, no kada je lova u pitanju, to vladajuću koaliciju nije briga.

Također, Skupština je potvrdila kratkoročni kredit od 25 mil. kn iako je bivši župan tek nedavno uzeo kredit od 80 mil. kn za koji nema izvješća kako je spiskan.

Novi kredit za dugove koji su ostali za središnji paviljon od 16 mil. kn ponovo je izglasan jer prošli pokušaj nije prošao u Ministarstvu zdravstva. Zaduživanje prezaduženih ne posustaje!

Iako su donesene odluke o obnovi škola kojima je Županija osnivač, odluka za Glazbenu školu i Ekonomsku nema iz neobjašnjivih razloga.”, stoji u priopćenju Kluba vijećnika SDP-Centar u Županijskoj skupštini SMŽ.”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.