Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Članovi SKOI “Centar” osvojili devet medalja na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom

Za klub je nastupilo šest natjecatelja

Za klub je nastupilo šest natjecatelja

U Zagrebu, 17. i 18. srpnja 2021. godine, na strelištu Vrapčanski potok održano je Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Streljački klub osoba s invaliditetom „CENTAR“ iz Siska nastupio je sa šest natjecatelja koji su odradili trinaest mečeva u raznim disciplinama i kategorijama.

Tako su u kategoriji SH2 gađali Katarina Knežić i Marijan Škledar. Knežić je gađala dvije discipline, a u „svojoj“ disciplini serijske zračne puške osvojila je treći naslov prvakinje Hrvatske za redom. Inače, Knežić je državna rekorderka s tom puškom, dok je u disciplini R-4 došla do bronce.

Škledar je gađao tri discipline, a osvojio je srebrnu medalju u SZP, broncu u R-5 dok je u R-4 bio četvrti.

U kategoriji SH-1 gađao je Drago Števinović tri discipline pištolja. Najuspješniji je bio u sport pištolju te je osvojio broncu, dok je u pištolju slobodnog izbora bio četvrti , a na zračnom pištolju šesti.

U kategoriji SH-0 gađali su Siniša Lovrenović, Marijan Nemček i Tihomir Ilijević.

Lovrenović je u disciplini SZP osvojio zlatnu medalju s odličnim rezultatom od 361 kruga što je njegov osobni rekord. U istoj disciplini Ilijević je osvojio srebrnu medalju, dok je Nemček bio peti.

Ilijević je još gađao pištoljem slobodnog izbora i zračnim pištoljem i u obje discipline osvojio zlatne medalje.

Usprkos covid restrikcijama zbog kojih nisu mogli redovito trenirati, članovi SKOI „Centar“ osvojili su čak devet medalja.

Već u rujnu kreću pripreme za novu sezonu, a iz kluba pozivaju sve one osobe s invaliditetom koje se žele baviti ovim sportom da im se priključe.

 

Katarina Knežić, 1. mjesto SZP

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.