Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Suradnja Grada Kutine i Zaklade Ivanova kuća

Planovi za izgradnju stacionara za oboljele od Alzheimera

Planovi za izgradnju stacionara za oboljele od Alzheimera

Gradonačelnik Zlatko Babić u društvu suradnika obišao je Zakladu Ivanova kuća u Kutini gdje se susreo s članovima Upravnog vijeća Zaklade.  Zaklada Ivanova kuća posebno ističe  među svojim aktivnosti razvoj volonterstva te pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te članovima njihovih obitelji, pružanje psihosocijalne podrške te savjetovanje radi prevencije bolesti i promicanja zdravlja.


 

Planova za budućnost ne nedostaje u Zakladi, te tako iz Upravnog vijeća ističu adaptaciju postojećeg prostora za dnevni boravak te izgradnju novog prostora za smještaj oboljelih.


 

Krajnji cilj u budućnosti je izgraditi stacionar za ljude oboljele od Alzheimera pošto se skrb za njih razlikuje od ljudi koji su inače smješteni u domove za starije i nemoćne. Objekt bi se sastojao od smještaja za 20 osoba uz niz popratnih sadržaja. Međutim, renoviranje postojeće zgrade upitno je radi ograničenih materijalnih sredstava, trošnosti zgrade i same cijene radova, no nadamo se kako ćemo uz podršku Grada Kutine realizirati naše projekte te im se zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji“, rekao je Ante Knezović, član Upravnog vijeća Zaklade Ivanova kuća.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.