Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana biciklijada “Od Radića do Radića”

Stotinjak biciklista prošlo 30 km od Petrinje do Desnog Trebarjeva

Stotinjak biciklista prošlo 30 km od Petrinje do Desnog Trebarjeva

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, Kulturni centar braće Radić već tradicionalno je organizirao biciklijadu pod nazivom „Od Radića do Radića“. Biciklijada je počela u Petrinji na Trgu Stjepana Radića, a konačni cilj, nakon trideset kilometara je Desno Trebarjevo.

Jasmina Jovev, ravnateljica Kulturnog centra braće Radić

 

 

U ovogodišnju biciklijadu uključio se i Interpretacijski centar baštine Banovine. Ravnateljica Martina Mladenović

 

 

Suorganizator ove tradicionalne biciklijade je Biciklistički klub „Roda“ iz Siska: Okupilo seoko stotinjak biciklista, rekao je  predsjednik  ovoga kluba Davor Rosandić

 

 

Sve bicikliste pozdravio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić

 

 

Na cilju u Desnom Trebarjevu , uz okrijepu za sve sudionike organizran je i turistički razgled ovoga mjesta i upoznavanje s povijesti  ovoga dijela Posavine, kao i upoznavanje s velikom ulogom u hrvatskoj povijesti braće Stjepana i Antuna Radića.

Sudionici biciklijade razgledali su i izložbu postavljenu u prostoru Kulturnog centra braće Radić otvorene u povodu 150 obljetnice rođenja Stjepana Radića, a za najmlađe je pripremljen program pod nazivom „Potraga za blagom“. Učenici OŠ Viktorovac, ugostiteljske struke  pripremili su za sudionike i posjetitelje okrijepu u jelu i piću,a učenici koji se obrazuju za medicinska zanimanja zainteresiranima su mjerili krvni tlak, te vrijednost šećera u krvi.

Događanje je Milenijskim portretom ovjekovječio poznati fotograf Šime Strikoman.

 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

200392633_321652979568478_2413212706417240452_n


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.