Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Luca Gašpar Šako: Most ne podržava zakulisne igre, bit ćemo aktivna i konstruktivna oporba

Priopćenje koordinatorice MOST-a za SMŽ i vijećnice u Županijskoj skupštini

Priopćenje koordinatorice MOST-a za SMŽ i vijećnice u Županijskoj skupštini

Priopćenje koordinatorice MOST-a za Sisačko – moslavačku županiju i vijećnice u Županijskoj skupštini, Luce Gašpar Šako, prenosimo u cijelosti:

“Jučer nakon konstituirajuće sjednice Županijske skupštine HDZ i SDP poslali su svoja priopćenja koja obmanjuju javnost. Sreća je da postoji snimka cijele sjednice koju je prenijela Radio Banovina. Vidljivo je da nisam glasala za niti jedan prijedlog HDZ-a osim Mandatnog povjerenstva, u cilju da krene konstituiranje Županijske skupštine, što je podržano jednoglasno. Sve možete pogledati na linku.

Za prijedlog Mosta se nije niti glasalo ma da se moralo glasati. Cijeli taj igrokaz i borba za fotelje, svojevrsna njima još jednom pokazuje bijedu takve politike. HDZ je „ponudio“ oporbi da se dogovori i predloži jednog potpredsjednika Skupštine. Kako SDP ima 9 članova, DP 5, MOST 2, mi iz MOST-a dali smo im da se dogovore međusobno tko će biti kandidat. Sve u cilju da HDZ nema apsolutnu vlast u predstavničkom tijelu na nivou Županije, a oporba bude barem nekakav korektiv.

Međutim SDP i DP nisu se mogli dogovoriti. Na stolu je bio i prijedlog da SDP-a i DP-a dijele potpredsjedničko mjesto, dvije godine SDP, dvije DP. Međutim nisu se mogli nikako dogovoriti tko bi bio prve dvije godine, a tko druge dvije. Osobno sam ih pokušala nagovoriti da popuste jer je puno važnije da oporba dobije potpredsjedničko mjesto nego kad će tko imati te dvije godine. Još je nejasno zašto u priopćenjima jednih i drugih navedeno da je Most dao podršku HDZ-u, što nije istina.

Usputno zaboravili su napomenuti da su neki članovi koalicije SDP-a podržali prijedloge HDZ-a.

Most definitivno nije niti će biti spreman podržati takve zakulisne igre i u iduće 4 godine biti ćemo aktivna i konstruktivna oporba.


Luca Gašpar Šako

Koordinatorica MOST-a SMŽ”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.