Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

[FOTO] Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Novske

Predsjednik je Ivica Vulić, potpredsjednica Ivana Matanović

Predsjednik je Ivica Vulić, potpredsjednica Ivana Matanović

“Želimo da Novska zadrži epitet najvećeg gradilišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, grada otvorenog za nove kreativne industrije, grada u koji se mladi vraćaju i doseljavaju, grada u kojemu stariji nisu zaboravljeni, grada u kojemu nema liste čekanje za mjesto u dječjem vrtiću, grada u kojemu broj poduzetnika i obrtnika raste, a broj parcela u Poduzetničkoj zoni Novska pada. To je naša zajednička misija. Naši sugrađani to od nas očekuju bez obzira iz koje smo političke stranke”, rekao je Marin Piletić, u nastupnom govoru nakon ponovnog imenovanja i polaganje prisega, u drugom mandatu  za gradonačelnika Grada Novske.

Na svečanoj sjednici konstituiranja 8. saziva Gradskog vijeća Grada Novske, nakon provedenih lokalnih izbora, prisegu su položili i izabrani vijećnici.

Prema rezultatima u novom sazivu, koji zbog promjene Zakona o lokalnim izborima broji 15 mjesta, 10 je pripalo koaliciji HDZ-HSS, 3 mjesta pripala su koaliciji DLS-DP, SDP i HNS osvojili su 1 mjesto, kao i koalicija HSP-HSU-MOST.

Prisegnuli su, iz koalicije HDZ, HSS, Ivica Vulić, koji je izabran i za predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske, Ivana Matanović, za potpredsjednicu, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, Marija Kušmiš, Sanja Leški, Ronald Bilogrević, Josip Kovačević, Ante Stojić, Krešimir Marenić, Danijel Zekić i Franjo Šalić, iz SDP-HNS, Valentina Opić, Željko Soldo ispred koalicije HSP, HSU, MOST, te iz stranaka DP i DLS, Goran Kovačević, Zdravko Erjavec i Tomislav Herceg.

Izabrana su i sva radna tijela Gradskoga vijeća Grada Novske.

Gradske vijećnike čeka puno posla, pred njima je period od 4 godine i izvršenje pobjedničkog programa koalicije HDZ, HSS, „Novska u koju vjerujemo“. Prema riječima gradonačelnika Piletića, „o vijećnicima osmog saziva GV Grada Novske ovisi da li će biti u kolektivnoj svijesti upamćeni za slijedeće generacije, ili da budu zaboravljeni čim im mandat prestane“.

Na suradnju u radu i u zajedničkoj misiji za dobrobit Grada Novske pozvao je i izabrani Ivica Vulić, predsjednik GV Grada Novske.

Već na slijedećoj, 1. sjednici GV Grada Novske, zakazanoj za srijedu, 9. lipnja, vijećnicima će moći iskazati stavove po točkama koja su predložene Dnevnim redom.

 

GV_8_SAZIV_-12-novska-1200x800

GV_8_SAZIV_-6-novska

GV_8_SAZIV_-8-novska

GV_8_SAZIV_-5-novska

GV_8_SAZIV_-13-novska-1200x800


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.