Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Vatrogasna zajednica Grada Popovače obilježava Mjesec zaštite od požara

Slave svog zaštitnika, Sv. Florijana

Ilustracija

Tijekom svibnja, Mjeseca zaštite od požara i mjeseca u kojem slave svog zaštitnika, sv. Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Popovače provodi niz preventivnih i edukativnih aktivnosti kako bi se naglasila važnost dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih postrojbi.

No, morali su se prilagoditi epidemiološkoj situaciji.

Više o tome, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače, Željko Ovčar

 

 

Ovom prilikom gradonačelnik Popovače Josip Mišković naglasio je kako je svaka uložena kuna u vatrogastvo višestruko vraćena kroz aktivnosti vatrogasne zajednice i da je ponosan na njihov rad i svoju davno donesenu odluku da sudjeluje u razvoju vatrogasne zajednice i dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su glavni nosioci kulturnih, športskih i društvenih događanja u svojim mjestima. Naglasio je i kako Grad Popovača i dalje ima planove pomagati i razvijati vatrogastvo daljnjim aktivnostima  među kojima se ističu obnove i izgradnje vatrogasnih domova i nabave vatrogasne opreme, te osnivanje javne vatrogasne postrojbe.

Inače, na osnovu plana nabave vatrogasne opreme za ovu godinu Vatrogasna zajednica Grada Popovača je 12. svibnja izvršila primopredaju dva vatrogasna kombi vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Gornja Jelenska i Donja Vlahinička za prijevoz vatrogasaca i opreme, a zapovjednik Ovčar napomenuo je kako će Vatrogasna zajednica i dalje stavljati naglasak na rad s djecom, na nabavku opreme, edukaciju i obučavanje vatrogasaca te preventivu.

 

Foto: Ilustracija


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.