Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba

Aktivnosti Udruge invalida rada grada Kutine

Aktivnosti Udruge invalida rada grada Kutine

Za potrebe programa Informiraj i aktiviraj kojeg provodi Udruga invalida rada Kutina održan je sastanak gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, predsjednika Udruge invalida rada Božidara Cesara i Jovane Bjelić, voditeljice programa. U sklopu programa redovito se održavaju kreativne radionice uz mogućnost odrađivanja iz udobnosti vlastitoga doma, posjetila se izložba krivotvorenih umjetnina pod nazivom „Ljepota lažnog sjaja“ u Galeriji Muzeja Moslavine, doživjelo se Lonjsko polje vozeći se golfcarom, poslušalo predavanje „Terapija knjigom uz glazbu“ povodom Svjetskog dana knjige, rekreiralo i družilo uz pikado, viseću kuglanu, nabavi krug i još mnoge druge aktivnosti.

“Grad Kutina stoji na raspolaganju svim udrugama i svim sugrađanima, znanjem, iskustvom i raznim programima i projektima. Drago mi je što je iz godine u godinu sve veći angažman udruga oko projekata koji se financiraju i iz sredstava Ministarstava i EU kako bi povećali svoje aktivnosti i nastavili raditi za dobrobit našeg društva. Udruga invalida rada Kutina dugo godina aktivna je u Kutini te me raduje svaki njihov napredak. Grad Kutina će im uvijek biti podrška te mi je drago što smo partneri i u ovom programu”, rekao je gradonačelnik Kutine  Zlatko Babić.

“Spomenuti program financira  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, on traje 2 godine te mu je svrha  ublažavanje socijalne isključenosti starijih osoba u život zajednice, odnosno da starije osobe imaju kvalitetniji,  zdraviji i bolji život“, rekla je Jovana Bijelić.

 

 

„Prošle godine radili smo u skladu s pravilima, ostvarivali smo kontakt  putem telefona te nismo ostavili naše članove i druge osobe bez informacija. Grad Kutina nam je partner i do sada se pokazala dobra suradnja kroz naše prijašnje projekte. Udruga pokriva područje od Jasenovca do Velike Ludine, ali najveći doprinos i  rad daje Grad Kutina. U ovom projektu nas kao partner Grad Kutina podržava u svim aktivnostima koje provodimo“, rekao je predsjednik Božidar Cesar

 

 

U program udruge predviđeno je uključivanje i građana starijih od 65 godina, a ne samo članova.Svi zainteresirani sugrađani mogu se osobno obratiti u Udrugu invalida rada Kutina, na adresu: Augusta Šenoe 2, od 7 – 15 sati svakim radnim danom, a mogu i nazvati na broj telefona 044/ 684 930 za više informacija.

 

DSCN2827 b

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.