Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U središtu Popovače prodaja sezonskih cvjetnih i povrtnih presadnica

U tijeku je izgradnja Gradske tržnice

U tijeku je izgradnja Gradske tržnice

U središtu grada Popovače i ove se godine na prodajnim prostorima i na štandovima, prodaju sezonske cvjetne i povrtne presadnice,  te sezonski poljoprivredni proizvodi.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su se u proteklom jednogodišnjem razdoblju izmjenjivale, kupci su stekli nove navike, odnosno, okrenuli su se ponovno kupovini na tržnicama te prodajnim platoima, umjesto u trgovačkim centrima.  Više o trenutnoj situaciji rekla je Mirjana Račić iz Popovače, vlasnica OPG-a koji se bavi uzgojem cvijeća i presadnica povrća.

 

 

Iako vegetacija, s obzirom na prošlogodišnju, kasni, proizvođači mogu biti zadovoljni trenutnom situacijom, ističe Dragica Lovrek iz Osekova, vlasnica OPG-a koji se bavi uzgojem presadnica povrća.

 

 

Poljoprivredni proizvođači u centru grada su od ponedjeljka do subote u prijepodnevnim satima,  kupci su zadovoljni jer u vrijeme koje koriste za odlazak u trgovinu, banku ili poštu, mogu kupiti i svježe voće te presadnice cvijeća i povrća. Kupci u Popovaču dolaze iz obližnjih mjesta, ali često i oni koji su u prolazu, poput gospođe iz Požege koja je kupovala presadnice povrća.

 

 

Lokacija na kojoj se nalaze je velika prednost, naglašava Mirjana Račić, ističući dobru suradnju s gradskom upravom

 

 

Rad na susjednim štandovima prodavači ne smatraju konkurentnim, upravo suprotno,  prilika je to za nova poznanstva i razmjenu iskustava. Proizvođači se stoga vesele projektu izgradnje tržnice koji Grad Popovača trenutno provodi, a na kojem će njih 200-tinjak  imati priliku  pronaći svoje mjesto na novouređenom tržnom prostoru površine 3500 metara kvadratnih. Do otvorenja, koje je planirano krajem ljeta, svi zainteresirani proizvođači za prodaju u centru i dalje se mogu javiti u Gradsku upravu te zatražiti javnu površinu, a s početkom rada Gradske tržnice isto tako moći će zatražiti i svoje mjesto na njoj.

 

20210518_105951

 

20210518_104539

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.