Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Rajiću otvoren novouređeni društveno-kulturni centar

Ministrica poljoprivrede prisustvovala otvorenju

Ministrica poljoprivrede prisustvovala otvorenju

Velikim zahvatom rekonstrukcije zgrade Mjesnog doma u Rajiću osim što je unutarnji i vanjski izgled doma promijenjen, bitan je to doprinos i životnom standardu mještana ovog naselja. Tako su u njemu otvoreni i novi sadržaji.

U prizemlju je uređena dječja igraonica za polaznike programa predškole, a s početkom nove pedagoške godine za očekivati je i otvorenje odgojne skupine. Na katu se nalazi i uređeni prostor za sve vrste kulturnih aktivnosti, te će tako u tom prostoru svoje aktivnosti provoditi i djelatnici gradske knjižnice, centra za mlade i brojnih drugih udruga.

Uz to, obnovljena dvorana napokon može ugostiti sve vrste manifestacija, ali će i dalje služiti učenicima Osnovne škole Rajić za tjelesne aktivnosti.

Novouređeni društveni dom, čija se obnova u 100-postotnom obliku financirala iz EU fondova, svečano je otvorila izaslanica premijera i ministrica poljoprivrede Marija Vučković zajedno s polaznicima male škole u Rajiću.

“Sretna sam što na 26. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak mogu nazočiti otvorenju kulturno-društvenog centra u Rajiću koji je oslobođen u ovoj veličanstvenoj operaciji Hrvatske vojske i policije”, naglasila je ministrica Vučković u svome obraćanju.

Također čestitajući 26. obljetnicu Bljeska nazočne je pozdravio i gradonačelnik Novske, Marin Piletić. Podsjetio je da je u Rajiću osim novouređenog doma, uređen i središnji trg, obnovljena škola te uređena kuhinja i uređena fasada svlačionica.

 

TOM_8898-novska-1200x800

 

TOM_9007-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.