Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Poticajne mjere za razvoj gospodarstva na području županije

Potpisani Ugovori o dodjeli potpora

Potpisani Ugovori o dodjeli potpora

Župan Ivo Žinić je u utorak, 11. svibnja 2021. godine, u dvorani Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA-e u Sisku uručio korisnicima ugovore o dodjeli potpora po projektima Sisačko-moslavačke županije za 2021. godinu.

U svrhu doprinosa stvaranja što povoljnijeg okruženja za razvoj malog gospodarstva i turizma na ovom području u 2021. godini Sisačko-moslavačka županija je u svom proračunu osigurala 13 371 999 kuna za provedbu 13 direktnih i indirektnih poticajnih mjera za svoje gospodarstvenike. Ugovore o potpori su za županom potpisali predstavnici tradicijskih i umjetničkih obrta, te korisnici kapitalnih pomoći za nove investicije u proizvodnji, kao i korisnici potpora za unaprjeđenje turističke ponude u SMŽ, ukupno 112 korisnika.

Osim ovih poticajnih mjera u tijeku su (otvoreni do kraja godine) i natječaji po projektima: Poduzetnički krediti 2018-2021 i Sufinanciranje kamata za kredite odobrene pri HAMAGU-u. Župan je rekao kako Županija svake godine dodjeljuje kapitalne pomoći našim gospodarstvenicima, kako bi se olakšalo funkcioniranje gospodarstva i života uopće.

Sisačko-moslavačka županija izdvaja značajna sredstva za razne potpore u gospodarstvu, najviše u Hrvatskoj, preko 3,5 % sredstava Proračuna. I prema broju stanovnika SMŽ izdvaja najviše sredstava.

Uz ove napore regionalne samouprave župan je ukazao i na pomoć koju očekuje od Države: „Vjerujem da ćemo uspjeti u nakani da se donose poseban zakon o revitalizaciji i obnovi Siska i Banovine. To je nešto na čemu ćemo, kao županija, ustrajati.“

 

Image00022

Image00001


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.