Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Izgradnja drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Novska

Pruga je važna građanima Kutine i okolnih gradova

Pruga je važna građanima Kutine i okolnih gradova

U Kutini je danas prezentiran projekt izgradnje drugog kolosijeka pruge  Dugo Selo – Novska. „Nema projekta razvoja Slavonije bez brze prometnice „, rekao je, u ovoj prigodi, gradonačelnik Novske Marin Piletić

 

 

“Cilj spomenutog projekta jest priprema projektne dokumentacije potrebne za rekonstrukciju i obnovu željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Novska. Ukupna vrijednost izrade projekta je 10,215 milijuna eura, od čega se 85 posto (8,682 milijuna eura) financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto pokriva Vlada RH. Sveukupni projekt izgradnje i rekonstrukcije pruge iznosit će preko 572,5 milijuna eura te je potrebno izraditi do kraja godine još 20ak građevinskih dozvola.  Nakon izrade projekta, sam projekt će biti prijavljivan na sufinanciranje iz fondova EU te se nadam što skorijem početku i građevinskih radova” objasnio je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić.

“Projekt  rekonstrukcije postojeće pruge i izgradnju drugog kolosijeka iznimno je važan za građane Kutine i okolnih gradova jer bi tim projektom približili te gradove Zagrebu, odnosno smanjili svakodnevno putanje na posao i s posla. Revitalizacija istoka Republike Hrvatske jedna je od najvažnijih ciljeva na kojima se treba raditi te je svakako dogradnja pruge i rekonstrukcija jedan od ključnih preduvjeta. Pruga ne znači samo brzinu dolaska do radnog mjesta, ona znači uštedu vremena, više vremena za odmor, približavanje Zagrebu te poticanje mladih na dolazak i osnivanje obitelji u Moslavinu i Slavoniju”, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

DSCN3004

DSCN3005

 

183205331_1313674025693464_9135681176510241089_n


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.