Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

[FOTO] Otvoren Središnji paviljon sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”

Projekt je vrijedan 132 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 132 milijuna kuna

U Sisku je otvoren Središnji paviljon Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”. On će, prije svega, zdravstvenim djelatnicima donijeti normalnije uvjete za rad, a pacijentima ugodnije mjesto za liječenje. Ne smijemo zaboraviti da je prije pet mjeseci u potresu većina zgrada kompleksa Sisačke bolnice jako uništena, a osim zgrade ginekologije, koja gotovo jedina može primiti pacijente, pacijenti se i dan-danas liječe u kontejnerima i šatorima, a svakodnevno ih se šalje i u Zagreb kako bi dobili liječničku pomoć. Tako da je novi paviljon od iznimne važnosti.

Ravnatelj mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med.


 

Novi paviljon, nova zgrada, medicinska oprema, novi inventar poboljšat će uvjete i za rad djelatnika i omogućiti da se ova ustanova i dalje razvija, dodaje Dujmenović


 

Direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije koja je vodila cijeli ovaj projekt, Mario Čelan, istaknuo je da u je u pet godina provedbe odrađen čitav niz aktivnosti, a koristi su višestruke. Brži obrtaj pacijenata uz maksimalno vrijeme zdravstvenog zbrinjavanja na željenoj razini od 120 minuta, smanjenje troškova hitnog prijema,objedinjavanje svih struka u objedinjenom hitnom prijemu i u konačnici povećanje zadovoljstva pacijenata pruženom uslugom. Projekt je vrijedan 132 milijuna kuna, od čega su većinom bespovratna sredstva iz EU.

Danas smo ponosni jer otvaramo jedan novi zdravstveni objekt, novu zdravstvenu infrastrukturu, ne samo važnu za Sisačko-moslavaču županiju nego i za cjelokupni hrvatski zdravstveni sustav. Opredjeljenje ove Vlade je razvoj zdravstvene inftrastrukture I zdravstvene zaštite”, rekao je u ovoj prigodi ministar zdravstva Vili Beroš.


 

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Ivan Celjak, zahvalio je svima koji su doprinijeli dovršetku ovoga bolničkog kompleksa, te podsjetio


 

Jedna od pozitivnih strana političkog kontinuiteta je vidljivost rezulata započetih projekata”, rekao je u Sisku predsjednik Vlade RH Andrej Plenković podsjetivši kako je ovaj projekt započet u prvom mandatu ove Vlade, a završen u drugom.


 

Vjerujem da je i ovo doprinos želji Vlade RH da nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Banovinu da time investiramo i više nego što ćemo to raditi u nekim drugim dijelovima Hrvatske, jer osjećamo da nam je ovdje potrebna i gospodarska i fizička obnova te demografska revitalizacija”, dodao je premijer Plenković.



Na svečanosti su uz premijera Andreja Plenkovića i resornog ministra Vilija Beroša, bili i potpredsjednici Vlade, ministri Medved i Božinović. Središnji paviljon blagosolovio je sisački biskup Vlado Košić.

Nazočnima je predstavljena i aplikacija izrađena u Inkubatoru PISMO, a putem koje će pacijenti lakše pronaći potreban odjel unutar paviljona. Aplikacija će dodatno poboljšati bolničke usluge i olakšati pacijentima kretanje bolnicom.


DSC06569

DSC06927

DSC06861

DSC06821

DSC06785

DSC06761

DSC06725

DSC06673

DSC06640

DSC06630

DSC06547

DSC06509

DSC06435

DSC06433

DSC06348

DSC06272

20210528_093705

DSC06247


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.