Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Zagrebački obrtnici opremili tri razrušena frizerska salona u Petrinji

Vrijednost donacije je 100 tisuća kuna

Zagrebački obrtnici u ponedjeljak su namještajem opremili tri frizerska salona u Petrinji koja su bila totalno uništena u razornom potresu te su time svojim kolegama omogućili da ponovno pokrenu posao.

Obrtnička komora Zagreb, Udruženje obrtnika grada Zagreba i Ceh frizera i kozmetičara grada Zagreba 22. ožujka su, na godišnjicu potresa koji je pogodio Zagreb, pokrenuli humanitarnu akciju „Frizeri i kozmetičari kolegama na Baniji“ jer, kažu, znaju kako je ostati bez mogućnosti za rad.

“Dali smo vjetar u leđa svojim kolegicama na Banovini i zbog toga smo izuzetno sretni. Tržišna vrijednost donacije je 100.000 kuna za opremanje tri frizerska salona”, rekao je zagrebački frizer Ivica Zanetti. Kaže kako je posebno ponosan što su uspjeli uz pomoć i empatiju svojih kolega prikupiti potrebna sredstva.

Vlasnica jednog od salona Ivana Miočević zahvalila je kolegama te istaknula kako joj ova donacija znači jako puno jer joj je prijašnji salon u potresu potpuno razrušen.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, brojni su obrtnici – frizeri i kozmetičari ostali bez svojih salona u kojima su radili. Kako bi im se pomoglo da što prije ponovno započnu s poslom, kolege su u više od 25 frizerski i kozmetičkih salona uputile pomoć u obliku sitnijeg inventara i opreme.

Tri frizerska salona u potresu su totalno uništena te njima nije bilo moguće niti pristupiti niti izvući bilo kakvu opremu. Upravo za njih, sredinom ožujka pokrenuta je akcija kojom su se prikupljala sredstva za kupovinu novog inventara i frizerske opreme, kažu u Obrtničkoj komori Zagreb.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.