Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U Petrinji je u tijeku uklanjanje višestambene zgrade oštećene u potresu

Riječ je o zgradi u Gajevoj ulici 3A

Riječ je o zgradi u Gajevoj ulici 3A

U tijeku je uklanjanje višestambene zgrade u Petrinji koja je teško oštećena u prosinačkom potresu. Također, naknadna podrhtavanja tla dodatno su oštetila statiku građevine te je zato donesena odluka o temeljitom uklanjanju objekta.

Riječ je o zgradi u Gajevoj ulici 3A, a čije je uklanjanje započelo u jutarnjim satima u subotu, 24. travnja.

Prethodno je dovršeno uklanjanje u potresu stradale stambeno-poslovne zgrade u samom središtu Petrinje, na Trgu Franje Tuđmana 1. S te se lokacije odvozi uklanjanjem nastali građevinski materijal, dok je na Trgz Franje Tuđmana 4 u tijeku uklanjanje još jedne u potresu stradale nekretnine koja je imala stambeno-poslovnu namjenu.

Proteklih je dana trajalo uklanjanje oštećenih nekretnina u Ulici Artura Turkulina, i to na kućnim brojevima 7 i 9. Riječ je o zgradama u samoj kulturno-povijesnoj jezgri grada, s obilježjima historicizma. Stoga se njihovu uklanjanju pristupilo s posebnom pozornošću te uz nadzor konzervatorskih službi.

Uz to, u samoj blizini gradskoga parka, u Mihanovićevoj ulici 1A, ranije je uklonjena nekretnina koja je predstavljala opasnost za okoliš. Prethodnih je tjedana uklonjeno više od 20 urušenih nekretnina u Petrinji poput stambeno-poslovnih zgrada u Ulici Vladmira Nazora 14, 15 i 16, odnosno zgrade bivše Elektre u Gajevoj ulici 40/1.

Na temelju odluka Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa u međuvremenu su uklonjene i poslovna zgrada na Trgu hrvatskih branitelja 2, te građevina u Ulici Petra Preradovića 2 i obiteljska kuća u Gajevoj 49.

Ranije je uklonjeno i 16 objekata u sklopu kompeksa starog Gavrilovića, na adresi Filipovićeva bb.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.