Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Topusko – pametni termalni grad” biser kontinentalnog turizma

Iskorištavanje prirodnih izvora geotermalne vode

Iskorištavanje prirodnih izvora geotermalne vode

„Topusko – pametni termalni grad“ projekt je koji bi trebao biti kvalitetna podloga za obogaćivanje turističke ponude izgradnjom, između ostaloga, kongresnoga i sportskog centra, protočnih bazena te primjenu standarda energetske učinkovitosti.

Zahvaljujući prirodnom izvorima geotermalne vode, cilj je osuvremeniti sustav grijanja samoga lječilišnog i turističkog kompleksa, ali i okolnih naselja, rekao je jučer u Topsukom ravnatelj Top – Termi Topusko Domagoj Mosler na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa.

Projekt koji bi obogatio taj “biser kontinentalnog turizma” priprema se u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a procijenjen je na 600 milijuna kuna. U tom je kontekstu predviđeno izgraditi i višestambeno naselje primarno za smještaj zaposlenih u toplicama. Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pripremio je projekt izgradnje dviju višestambenih zgrada na području Topuskog.

Tim je povodom državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek načelniku Općine Topusko Ivici Kuzmiću predao Sporazum o pravima i obvezama koji se odnose na projekt izgradnje stanova.

Istodobno, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek načelniku Kuzmiću predao je Sporazum o izradi katastarske izmjere u Topuskom. Temeljita izrada katastarskog plana, tj. vjerodostojan popis zemljišnih čestica pretpostavka su za primjenu najavljenih projekata.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.