Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Stočni fond na Banovini u porastu

U proteklih sto dana raspodijeljeno je više od tisuću i petsto tona stočne hrane

U proteklih sto dana raspodijeljeno je više od tisuću i petsto tona stočne hrane

Stočni je fond u porastu na potresom pogođenom području. Naime, u posljednja četiri mjeseca broj grla stoke na obiteljskim gospodarstvima uočljivo raste.

Tako je u prvom tromjesečju 2021. godine na Banovini zabilježeno gotovo 2 i pol tisuće više svinja, a veća su i stada ovaca i koza koje se uzgajaju na obiteljskim farmama. Točnije, njihov broj je veći za gotovo tisuću i dvjesto grla. Isto tako koncem ožujka pobrojano je 352 grla goveda više u odnosu na prethodno razdoblje.

Sisačko-moslavačka županija ubraja se u hrvatske krajeve koji su osobito poznati po poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji, te se stoga posebna pozornost neposredno nakon prosinačkog potresa posvetila saniranju šteta, a zatim i revitalizaciji proizvodnje na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Stoga osiguravanje i dopremanje stočne hrane predstavlja jednu od najznačajnijih mjera pomoći obiteljskim farmama pa je tako u proteklih sto dana iz skladišta u Petrinji i Glini poljoprivrednicima raspodijeljeno više od tisuću i petsto tona stočne hrane.

Također, Ministarstvo poljoprivrede je, na temelju Odluke Vlade RH, u petak, 9.travnja organiziralo raspodjelu dodatnih 150 tona stočne hrane obiteljskim farmama.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.