Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Sramotna politička promidžba novcem svih građana, i mi se pitamo što ste radili?”

Priopćenje kutinskog SDP-a i partnera

Priopćenje kutinskog SDP-a i partnera prenosimo u cijelosti:


“Zadnjih tjedan dana doživljavamo već drugi slučaj sramotne političke promidžbe plaćene iz gradskog proračuna.

Jučer nam je u poštanske sandučiće ubačeno pisamce s navodnom anketom o nama najvažnijim projektima Grada Kutine, zajedno s omotnicom za plaćeni odgovor. Mjesec dana prije izbora gradonačelnik nas pita koji su nam najvažniji projekti za naredno razdoblje?!

Namjera tog promidžbenog pamfletića isključivo je i samo predizborna varka plaćena novcem svih građana, jer da gradonačelnika zaista zanima mišljenje građana, onda bi nas pitao i 2018. što mislimo o prodaji gradskog bisera odmarališta na Lošinju. Da ga zanima što mislimo, onda bi svake godine na taj način pitao kako raspodijeliti 48 milijuna kuna više u gradskom proračunu koje je Grad Kutina poreznom reformom dobio od 2018. godine.

„Što smo napravili?“ To se pita ova vlast, a to se i mi pitamo! Jer tih 48 milijuna kuna više u gradskom proračunu uopće ne vidimo na prljavim i loše održavanim ulicama Kutine. Pored 48 milijuna kuna više u proračunu svjedoci smo podignutog novog kredita za izgradnju iznimno preplaćenog mosta od 6 mil. kuna preko Kutinice koji se mogao izgraditi ali daleko jeftinije, jednako efikasno i bez podizanja kredita. Tada se nije građane pitalo što misle o tom potezu, niti se građane informiralo.

Da se radi o istinskoj želji za informiranjem, onda bi barem jednom godišnje izašla brošura, a ne mjesec i pol dana pred izbore. To nije podnošenje računa, nego besraman čin trošenja novca građana za političku promidžbu jedne stranke i jedne osobe.

No, kad je već tu – brošura u kojoj se ova rasipna vlast pita „pa što smo to radili četiri godine?“, jasno pokazuje da su isključivo završavali spremne i odobrene projekte sa osiguranim financiranjem koje im je ostavila prethodna vlast.

Ni traga bespoštednim i grandioznim predizbornim obećanjima iz 2017. ne vidi se u rezultatima koje su pobrojali. U brošuri naravno ne piše kako su podigli komunalnu naknadu za 12% čim su došli na vlast i povećali cijenu odvoza otpada za 50%. Obećan Dom za starije sada je samo gotov kao slikovna ideja za koju se ne zna ni lokacija, niti je dogovoren investitor. Ni približno nema ništa od obećanih novih 200 radnih mjesta u Poduzetničkoj zoni i investicijama od 50 milijuna kuna, samo i dalje obećanja, obećanja i mazanja očiju građanima.

S pravom se oni pitaju u brošuri „Što smo radili?“ Da, i građani Kutine se to pitaju.


Gradska organizacija SDP-a Kutina

Hrvatski laburisti – Stranka rada, ogranak Kutina

KT Nezavisna lista


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.