Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Putem UNICEF-a donirana vrijedna medicinska oprema Sisku i Petrinji

Donacija uključuje i šest prijenosnih uređaja za praćenje vitalnih funkcija pacijenata

Donacija uključuje i šest prijenosnih uređaja za praćenje vitalnih funkcija pacijenata

Sisačkoj Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” i Domu zdravlja u Petrinji u petak je putem UNICEF-a donirana vrijedna medicinska oprema – šest prijenosnih uređaja za praćenje vitalnih funkcija pacijenata, specijalni kreveti i drugo.

Donaciju je putem UNICEF-a uputila tvrtka Philips Hrvatska u partnerstvu s tvrtkom Iceberg International Trading.

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je kako će donirani će uređaji mnogo značiti bolnici kako bi nadoknadila svoj oštećeni inventar.

“Osim pet prijenosnih monitora, te kreveta za teške bolesnike, mnogo će nam značiti i četiri kontejnera za skladištenje opreme, što nam je dosad bio veliki problem. Osim što će ta oprema mnogo pomoći našim pacijentima, to je i potpora za daljnji razvoj naše bolnice, koja je teško stradala u potresu”, rekao je Dujmenović.

Najavio je da će opremu smjestiti u novi središnji paviljon ili u zgradu kirurgije gdje su u tijeku završni radovi na izgradnji odnosno sanaciji šteta.

Predstavnik tvrtke Philips Miroslav Šaban rekao je kako mu je drago da su kao tvrtka mogli pomoći potresom pogođenom području.

“S našim smo partnerima bili upoznati s veličinom devastacije nakon potresa, pa je to bila prigoda da se pojavimo s donacijom vrlo važnih instrumenata. Mislim da će ta oprema mnogo pomoći sisačkoj Općoj bolnici i njenim pacijentima”, rekao je.

Zadovoljstvo je prilikom predaje donacije izrazila i predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo, koja je napomenula kako je UNICEF od prvih dana nakon potresa svojim akcijama prisutan u Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice u pružanju kvalitetnih zdravstvenih usluga djeci i obiteljima.

Naglasila je pritom važnost korporativnih donatora, koji su pomogli u podizanju zdravstvenog standarda.

Nakon primopredaje donacije u sisačkoj Općoj bolnici, dio uređaja je predan i petrinjskom Domu zdravlja gdje se na donaciji zahvalila v.d. ravnateljica Renata Stanešić.

Svečanoj primopredaji bio je nazočan i zamjenik šefa misije Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Roderick Jeroen Richter.

Inače, UNICEF je zdravstvenim ustanovama već donirao veće količine zaštitne opreme, s partnerima je osigurao dva kontejnera za Dom zdravlja u Sisku i četiri za opću bolnicu, profesionalnu medicinsku opremu za bolnicu, a s 360.000 kuna podržao je rad Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

 

Lela Maček, Regina M. Castillo, Tomislav Dujmenović, Miroslav Šaban

Donacija monitora Domu zdravlja Petrinja

PHILIPS i UNICEF zajedno za Sisačko-moslavačku županiju (1)

PHILIPS i UNICEF zajedno za Sisačko-moslavačku županiju (2)

Regina M. Castillo, Tomislav Dujmenović, Miroslav Šaban

Višnja Grgurić-Štimac, Lela Maček, Tomislav Dujmenović, Regina M. Castillo, Roderick Richter, Miroslav Šaban


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.