Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljen projektni zadatak zatvorenog bazena u Kutini

Ideja izgradnje zatvorenog bazena proteže se već dugi niz godina

Ideja izgradnje zatvorenog bazena proteže se već dugi niz godina

Prošli tjedan su u kutinskoj Gradskoj vijećnici predstavljene smjernice za izradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena u Kutini.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić rekao je kako se ideja izgradnje zatvorenog bazena proteže kroz nekoliko saziva gradskih vlasti, a posljednja anketa koju je aktualna vlast ponudila građanima govori kako je zatvoreni bazen u vrhu želja građana Kutine.

„Sve opcije složit će se da bi takav bazen bio Kutini potreban, no radi se o vrlo skupom projektu i svi razmišljaju kako to izgraditi i kako to održavati. Mislim da ako ostanemo na ovoj gospodarskoj razini da možemo održavati gradski bazen i da imamo za to mogućnosti. Problem je velika investicija izgradnje koja je na razini oko 36 mln kn u obimu predviđenom ovim projektnim zadatkom“, kazao je gradonačelnik Babić.

No, Grad Kutina za to nema vlastitih sredstava i u tom slučaju oslonili bi se na EU sredstva, a da bi to realizirali treba imati svu potrebnu dokumentaciju do razine prihvatljive za javljanje na EU natječaj, oslanjajući se na omotnicu od 2021.-2027. godine.

Potencijalni zatvoreni bazen nalazio bi se u sklopu Sportske dvorane na južnoj parceli i imao bi bogate sadržaje, a njime bi rukovodio Sportski centar Kutina. Objekt bi bio veličine 2.400 četvornih metara bruto površine, a sami bazeni bi bili na površini od 1275 četvornih metara. Točnije, radilo bi se o dva bazena, velikom od 25×12 metara za odrasle i manjeg za djecu, s prilagođenim temperaturama. Popratni sadržaji bili bi svlačionice i saune, te sve što je potrebno kako bi taj objekt bio na potrebnoj razini.

Renato Habek, direktor Sportskog centra, rekao je kako Kutinčani oduvijek žele zatvoreni bazen i njemu se nadaju, te kako je Sportski centar spreman za jedan takav cilj.

„Ne treba spominjati što bi to značilo za sportaše, njihove pripreme, i regeneracijski ciklus sportaša, djecu i sve građane. Da bi se to ostvarilo treba imati projekte i biti spreman za apliciranje na EU fondove“, poručio je Habek.

Gradonačelnik Babić napomenuo je kako bi bazen služio i djeci koja više ne bi trebala ići na plivanje u Sisak, sportašima i rekreativcima, kao i osobama s invaliditetom.

„Zatvoreni bazen je ograničeni prostor i svako daljnje ulaganje će zahtijevati određena financijska sredstva koja neće biti mala i dobro je naše sugrađane upoznati s našom namjerom, te da imaju priliku dati svoje primjedbe ili prijedloge u UO za gospodarstvo voditelju projekata Mišelu Novoselu ili ravnatelju Sportskog centra Renatu Habeku kako bi se u realizaciji tog projekta išlo u dobrom smjeru.“ zaključio je gradonačelnik Kutine.

Kutina bazen

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.