Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpisani Ugovori za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske

Ponuđeno je 249 katastarskih čestica

Ponuđeno je 249 katastarskih čestica

Kroz Javni natječaj za kupnju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Novske ponuđeno je 249 katastarskih čestica, te se upravo na ovaj natječaj prijavilo 36 osoba vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Prema dostavljenim pravovaljanim ponudama i redoslijedu prava prvenstva, Pravilniku o provođenju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske NN 92/18, udovoljila su 22 ponuditelja.

Tako su ponude najpovoljnijih ponuditelja obuhvatile 164 katastarske čestice u katastarskim općinama Borovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Lovska, Novi Grabovac, Paklenica, Plesmo, Rajić Donji, Rajić Gornji i Subocka, ukupne površine 74.4394 hektara i utvrđenom prodajnom cijenom od 815.602,64 kuna.

Također, od navedenog iznosa 65 posto pripada Jedinici lokalne samouprave za uređenje poljskih putova, čime se na taj način privode zarasle poljoprivredne površine svrsi.

“Vjerujemo da će to biti veliki doprinos vama u daljnjem razvoju i širenju poljoprivredne proizvodnje”,  naglasio je Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika prilikom potpisivanja Ugovora te najavio druge Natječaje i skorašnje potpisivanje Ugovora s još devet poljoprivrednih proizvođača za kupnju zemljišta.

Kroz ovaj natječaj u funkciju se stavlja poljoprivredno zemljište koje je većinom obraslo te koje su kupci najkasnije u roku od tri godine od dana uvođenja u posjed dužni privesti poljoprivrednoj proizvodnji.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.