Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Na području Novske zaposleno 40 žena za pomoć u kući starijim osobama

Projekt „Želim raditi-želim pomoći“

Projekt „Želim raditi-želim pomoći“

Grad Novska kroz projekt „Želim raditi-želim pomoći“ po drugi put zapošljava nezaposlene žene.

Vrijednost projekta je 3,7 milijuna kuna, uz EU sufinanciranje i iz državnog proračuna, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, uz potporu Europskog socijalnog fonda. Dok su partneri u provođenju projekta „Želim raditi-želim pomoći“ Centar za socijalnu skrb Novska i HZZ Područni ured Kutina, te Grad Novska, koji je ujedno i nositelj projekta.

Tako je ovoga puta ugovor potpisalo 40 do sada nezaposlenih žena s područja Grada Novske, koje će do srpnja iduće godine brinuti o starijim i nemoćnim osobama s područja grada i okolnih naselja.

Osim pomoći starijima, projekt ima za cilj zadržati korisnike da ostanu u svojim domovima, upravo tamo gdje se osjećaju najugodnije.

Gradonačelnik Marin Piletić ovom prigodom je naglasio i socijalnu vrijednost projekta, a spomenuo je kako se trenutno provodi i projekt „Aktiviraj se i pomozi!“, Gradskog društva Crvenog križa Novska, kroz koji je također zaposleno 40 žena za pomoć u kući 400 starijih korisnika.

Uz to, uskoro bi trebao krenuti i projekt pomoći za starije LAG-a „Zeleni trokut“, kroz koji će biti zaposleno još dvadesetak nezaposlenih žena na projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Upravo to znači da je na području Grada Novske stotinjak nezaposlenih žena dobilo posao te da njihove obitelji sada imaju dodatni kućni prihod.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.