Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Medved: Dom za starije i nemoćne u Petrinji bit će obnovljen u rujnu

Smještaj i prehranu korisnika iz Gline i Petrinje u toplicama financira država

Smještaj i prehranu korisnika iz Gline i Petrinje u toplicama financira država

Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved bio je u posjetu toplicama u Topuskom, gdje je nakon potresa smješteno 109 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe iz Petrinje. Tamo se sastao i s načelnikom Općine Topusko Ivicom Kuzmićem te ravnateljem Top-Termi Topusko Domagojem Moslerom, a razgovarali su o posljedicama potresa i sanaciji šteta na širem području Topuskog.

Inače, smještaj i prehranu korisnika iz Gline i Petrinje u toplicama financira država, a ta će se praksa nastaviti sve dok se korisnici na vrate u svoje domove.

“Došao sam se uvjeriti u uvjete stanovanja ljudi koji su iz Petrinje i Gline nakon potresa ovdje privremeno smješteni. Zahvaljujem se ravnatelju toplica na osiguranim dobrim uvjetima. Dom za starije i nemoćne u Petrinji bit će obnovljen u rujnu; tada će se korisnici iz privremenog smještaja u Topuskom vratiti u svoj matični dom,” rekao je Medved, dodavši da korisnici u Topuskom imaju svu potrebnu skrb i njegu.

Sukladno dinamici povratka nastavit će se i projekt obnove toplica u koje je u zadnjih pet godina uloženo 30-tak milijuna kuna, dok će se dodatnih 25 milijuna uložiti u iduće dvije godine, izvijestio je to ravnatelj Mosler. Također, planira se i povećanje kapaciteta i sadržaja Top-Termi s novim geotermalnim prstenom vrijednim 600 milijuna kuna.

Razvojne projekte u Topuskom s velikim investicijskim iznosima podržao je i saborski zastupnik Ivan Celjak, a načelnik Kuzmić kazao je kako projekt Top-Termi nadilazi županijsku važnost te da se može smatrati nacionalnim projektom kada bude završen za nekoliko godina.

Za idući petak potpredsjednik Vlade RH Medved najavio je sastanak s predstavnicima više ministarstava s kojima će razgovarati o daljnim mogućnostima razvoja ovoga kraja, ali i o sanaciji posljedica potresa te obnovi Općine Topusko.

Topusko (3)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.