Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ivo Žinić istupio iz HDZ-a nakon više od 30 godina

Učinio je to “zbog pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u”

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić izašao je iz Hrvatske demokratske zajednice, nakon 30 godina članstva, objavio je u petak Radio Banovina.

Žinić je rekao da je to učinio “zbog pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u”.

“Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije”, istaknuo je Žinić.

Rekao je i kako ga korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak “podsjeća na sustav protiv kojeg smo se nekada borili”.

“Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro”, poručio je Žinić.

Dodao je i kako iz HDZ-a ne izlazi “zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u”.

“Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku”, naveo je Žinić.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.