Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

HSS SMŽ: “Projekti iz područja poljoprivrede, gospodarstva i turizma razlog su zašto podrška ide Ivanu Celjaku”

“Sisačko-moslavačkom kraju trebaju konkretna, dugotrajna rješenja”

U cijelosti objavljujemo priopćenje HSS-a Sisačko – moslavačke županije:

Razvoj gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će ključan u dijelu revitalizacije koja je prijeko potrebna našem kraju nakon Domovinskog rata. Stanovništvo u ruralnim krajevima naše županije pretežito se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Kroz proces održive proizvodnje hrane, poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanje tradicijske baštine, ne samo da su ključni elementi održanja našeg identiteta, nego i podloga za daljnji poduzetnički i turistički razvoj. Osnivanjem poljoprivrednog inkubatora u našoj županiji, a koji je dio programa Ivana Celjaka za župana Sisačko-moslavačke županije i mjerama potpore poljoprivrednim proizvođačima koje će se usmjeriti na siguran tržišni plasman i visoko dodanu vrijednost, možemo i trebamo biti poljoprivredno prepoznatljiva županija.

Upravo će poljoprivredni poduzetnički inkubator biti mjesto poticanja poduzetništva u poljoprivredi i prehrambenoj industriji i smatramo da je program koji je izradio magistar prava Ivan Celjak sa svojim timom, najkonkretniji element razvoja poljoprivredne grane.

Isto tako jedinstveni turistički proizvodi temeljeni na autohtonim sortama, razvoj moslavačkog turizma i jačanjem uloge Parka prirode Lonjsko polje, Sisačko-moslavačku županiju stavit će na visoko mjesto kontinentalnog turizma.

Ohrabruje i lobiranje aktualnog saborskog zastupnika Ivana Celjaka za razvoj zdravstvenog turizma u Topuskom, gdje su bogati izvori geotermalne vode snažan element za razvoj, ne samo turizma već i jačanje gospodarstva na tom području.

Sisačko-moslavačkom kraju trebaju konkretna, dugotrajna rješenja koja će imati utjecaj na cjelokupni razvoj društva, a ne samo pojedinaca. Na čelu županije treba biti osoba koja ozbiljno i odgovorno pristupa rješavanju problema, osoba koja zna upravljati proračunom i koja zna posložiti prioritete kad je u pitanju pokretanje ključnih projekata. 

Zato ovim putem pozivamo sve članove HSS-a, sve koji se svojim radom zalažu i doprinose na području gospodarstva, poljoprivrede i turizma na području Sisačko-moslavačke županije, da pruže podršku kandidatu za župana Ivanu Celjaku i listi koju će predvoditi.”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.