Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Hrvati iz BiH u obnovi Banovine

U obnovi OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji

U obnovi OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji

U utorak, 13. travnja, čelnici Stožera za otklanjanje posljedica potresa razgovarali su u Petrinji s Draganom Čovićem, zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Teme razgovora o kojima je bilo riječi su saniranje šteta, postupak poslijepotresne obnove te normalizacija stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Upravo je Čović na sastanku u sjedištu Stožera u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ izrazio solidarnost i suosjećanje sa stanovnicima hrvatskoga kraja koji je izravno pogođen posljedicama prirodne katastrofe.

„Hrvatski narod u BiH uvijek je bio spreman pomoći, pomogao je dosad i nastavit će pomagati Hrvatskoj i ljudima pogođenima teškim posljedicama potresa. Imate u nama prijatelje“, naglasio je Čović, dodavši da je posjet organiziran u sklopu priprema za sudjelovanje u projektu obnove Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera Tomo Medved zahvalio je na sustavnim donacijama koje hrvatski narod iz BiH organizira za potresom pogođenu Banovinu, a na sastanku je sudjelovao i državni tajnik Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, koji je tom prigodom kazao da je posjet izaslanstva iz BiH još jedna potvrda „povezanosti jednoga naroda u dvije države“.

Nakon sastanka u petrinjskoj vojarni, Čović je sa suradnicima obišao zgradu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, koja je u prosinačkom potresu bila teško oštećena.

Inače, obnova središnje zgrade trebala bi biti dovršena do početka nove školske godine, a vrijednost projekta procijenjena je na milijun i pol kuna. Dosad je pak obnovljeno jedno krilo školske zgrade te je taj pothvat stajao 145 tisuća kuna.

Covic (2)

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.