Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradonačelnik Dumbović organizirao prijam za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje

Povodom početka Ramazana

Povodom početka Ramazana

Povodom početka Ramazana, mjeseca posta za islamske vjernike koji počinje danas, 13. travnja, Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, održao je u ponedjeljak prijam za Hajrudina Kulašića, predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje.

„Grad Petrinja je bio i ostao otvoren grad.  Grad Petrinja kroz svoju noviju povijest stvaranja demokratske Hrvatske je stvarao domovinu i sa nacionalnim manjinama. Zajedno smo se izborili za slobodu, za slobodu naše domovine, zajedno smo uvijek gledali na slobodu vjeroispovijesti, na slobodu riječi, na slobodu svega onoga što moramo proživljavati ovdje u lijepoj našoj domovini, u našem gradu Petrinji, gdje svaki čovjek ne smije imati uskraćene ljudske slobode, svoja prava i svoja opredjeljenja. Ramazan je jedna vrsta odricanja, čišćenja, to je obred koji se poštuje. Veliko hvala što ste nam životni partneri u našem prostoru a ovo što smo mi danas jedan kraj drugog  to je i odgovornost  prema različitim duhovnostima ali i prema zajedničkim ciljevima koje imamo,  stvaranje dobrih vrijednosti i zajednički svih onih muka koje smo prošli od Domovinskog rata, od covida, od katastrofe ove koju smo proživjeli to je ona naša misija koju mi imamo ruku pod ruku i to odrađujemo u interesu svih naših sugrađana.  Želim vam da sve ono što kroz to odricanje i čišćenje budete radili da dajete sve od sebe i da opet zajednički možemo poslije svega toga izaći kao bolji ljudi, jedni drugima pružiti ruku i zahvaliti se svima nama na tom jednom prekrasnom zajedništvu u jednoj novoj snazi gdje nema budućnosti bez zajedništva i poštivanja različitosti“, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, zahvalio se u ime svih islamskih vjernika na ovoj čestitci.

„Ta čestitka je proizašla iz našeg dosadašnjeg zajedničkog rada, uvažavanja, poštivanja. Zahvaljujem se gradonačelniku i što je našao vremena da me primi i da zaželi da ovaj naredni mjesec Ramazana svi vjernici islamske vjeroispovijesti, na samo Bošnjaci, isposte u, kako se to po bosanski kaže, hajru i blagostanju da taj mjesec dana dovedu do kraja odnosno do samog Bajrama“, istaknuo je Kulašić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.