Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača sufinacira nova zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima

Po jednom novozaposlenom radniku 10.000 kn

Grad Popovača će i u 2021. godini sufinancirati nova zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima.Na prijedlog gradonačelnika, Gradsko vijeće donijelo je Program sufinanciranja novog zapošljavanja u gospodarskim djelatnostima.

Cilj ove mjere je poticanje novog zapošljavanja, te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Popovače. Za sufinanciranje novog zapošljavanja Grad Popovača je u Proračunu Grada za 2021. godinu, sukladno pokazateljima potražnje iz prethodnih godina, planirao unutar Programa subvencija u gospodarstvu iznos od 150.000,00 kn.

Korisnici sredstava iz ovog Programa mogu biti poslodavci, pravne i fizičke osobe koje samostalno i trajno obavljaju djelatnost s namjerom ostvarivanja prihoda te poslodavci koji imaju registriranu tvrtku na području Grada Popovače i koji su u 2021.godini zaposlili radnika s prebivalištem na području Grada Popovače prijavljenog na HZZ-u Popovača.

Za sufinanciranje novog zapošljavanja Grad Popovača osigurava sredstva u iznosu od 10.000,00 kn po jednom novozaposlenom radniku, uz ograničenje da jedan poduzetnik može tijekom godine iskoristiti maksimalno poticajnu mjeru za dva novozaposlena radnika. Ova poticajna mjera za sufinanciranje novog zapošljavanja primjenjivat će se do utroška planiranih sredstava. Više o programu, načinu i uvjetima prijave, zainteresirani mogu pronaći na internetskoj stranici Grada www.popovaca.hr.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.