Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dosad uklonjeno 57 objekata koji su prijetili sigurnosti

U tijeku je uklanjanje 12 objekata

U tijeku je uklanjanje 12 objekata

Do sada je na području Sisačko-moslavačke županije ukupno uklonjeno 57 objekata koji su prijetili sigurnosti ljudi.

U Petrinji je tako uklonjeno 39 objekata, u Glini 9 objekata, u Sisku 5 i u Majuru 2, dok je po jedan objekt uklonjen u Donjim Kukuruzarima i u Lekeniku. U tijeku je uklanjanje 12 objekata na 11 lokacija u županiji.

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 41 odluku o uklanjanju zgrada, a ostale odluke su donesene na razini jedinica lokalne samouprave, te kako su tijekom tjedna pristizali elaborati o uklanjanju, tako se pristupilo i rušenju objekata.

Treba napomenuti da su stanari iz Gajeve ulice s broja 1, 3 i 3A u Petrinji dali privolu, odnosno suglasnost za uklanjanje tih objekata. Zgrada na broju 3A je gotovo uklonjena, a do kraja tjedna pristupit će se i uklanjanju preostale dvije zgrade. Prometovanje vozilima bit će ponovno uspostavljeno u Gajevoj ulici čim se uklone sve tri zgrade.

Također, u srijedu je u Petrinji započelo i uklanjanje zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana 4, dok će u petak započeti uklanjanje zgrade u ulici Matije Gupca 1, odnosno zgrade OTP banke.

Dosad je ukupno predano 448 zahtjeva za uklanjanje objekata.

S druge pak strane, u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zaprimljeno je ukupno 7943 zahtjeva za obnovom. Osim toga, Sisačko-moslavačka županija zaprimila je 4385 zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.