Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Donacija peradi obiteljskim gospodarstvima na području Lekenika

Doprema tisuću i petsto jednodnevnih pilića

Doprema tisuću i petsto jednodnevnih pilića

U četvrtak, 15. travnja, pristigla je donacija peradi za gotovo 60 obiteljskih gospodarstava na području Općine Lekenik.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede i Stožer civilne zaštite organizirali su dopremu tisuću i petsto jednodnevnih pilića poljoprivrednicima na širem lekeničkom području, dok iza ove donacije stoji lokalni dobrotvor, koji nije htio otkriti svoj identitet.

Kroz ovakvu akciju cilj je svakako potaknuti obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji da nastave s poljoprivrednom i stočarskom djelatnošću u izazovnim okolnostima nakon razornog potresa koji je zadesio županiju krajem prosinca prošle godine, ali i naknadnih podrhtavanja tla.

Ovoj primopredaji je nazočio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a kroz njegova posredovanja, od početka godine poljoprivrednim gospodarstvima Banovine donirano je više od 17 tisuća pilića.

Tako je unatoč teškim uvjetima prirodne nepogode, na području Sisačko-moslavačke županije posljednjih mjeseci zapravo zabilježen porast stočnoga fonda na poljoprivrednim gospodarstvima.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.