Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

120 milijuna kuna za poljoprivrednike s područja naše županije

SIMORA besplatno pomaže u ispunjavanju prijava na Natječaj

Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kojim se osiguravaju sredstva u iznosu od 120 milijuna za poljoprivrednike s područja Sisačko-moslavačke županije na kojoj je proglašena nepogoda od potresa je otvoren i traje do 16. srpnja ove godine.

Potres s kraja prosinca prošle godine, svoje posljedice ostavio je i na poljoprivrednim gospodarstvima diljem Sisačko-moslavačke županije. Obnova štala, novi strojevi i ostala mehanizacija samo su dio troškova koje ovom mjerom 5.2.1. Agencija za plaćanja smatra prihvatljivima.

Prema riječima direktora Marija Čelana, SIMORA će besplatno raditi prijavu, te poziva poljoprivrednike da se na mjeru jave. „Ukoliko poljoprivrednici ne mogu doći u naše urede u Sisku, ili one u ispostavama u Popovači i Novskoj, neka se jave. Mi ćemo doći k njima!“ rekao je Čelan.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Dok su prijavitelji fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Više na linku:

https://ruralnirazvoj.hr/5-2-1-obnova-poljoprivrednog-zemljista-i-proizvodnog-potencijala/


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.