Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Vrijedna donacija iz Njemačke za OB Sisak

Pet inkubatora, tri EKG uređaja, defibrilatori, infuzori, dječji respiratori…

Pet inkubatora, tri EKG uređaja, defibrilatori, infuzori, dječji respiratori...

Medicinska oprema i uređaji vrijedni, kako kažu organizatori ove humanitarne akcije, više od tri milijuna kuna, stigla je u sisačku Opću bolnicu dr.Ivo Pedišić iz Njemačke. Pet inkubatora, tri EKG uređaja, defibrilatori, infuzori, dječji respiratori, samo su neki od uređaja donirani iz Njemačke. Kako je došlo do realizacije ove donacije ispričao je Ivan Grof iz Njemačke.

„Moj cilj je bio, odmah nakon potresa kada se dogodio, vidio sam da svi ljudi šalju pomoć, bilo je božićno vrijeme, djeca su ostala bez kuće. Krenuo sam u tu akciju s obitelji Bogner da pokušamo nešto za tu djecu prikupiti i da pošaljemo dva-tri autobusa igračaka. U četiri dana u mom mjestu se okupilo 700 Nijemaca koji su se odazvali akciji, mi smo u četiri dana napunili šleper robe, samo dječje robe. Ta roba je išla u sisački Caritas. Čuo sam od njih da je svaki dječji vrtić u krugu od 10-15 kilometara opskrbljen s odjećom, dječjom robom, igračkama. Od toga je sve krenulo. Onda smo došli do Saše, tu je krenulo. Prije tri do četiri tjedna smo dostavili dva šlepera hrane. Nakon toga se dogodilo da smo uz ove uređaje prikupili 130 bolničkih kreveta koji stižu u cijelu Hrvatsku. U sisačku Bolnicu dolazi jedan šleper. To je sljedeća akcija u koju smo se upustili. Idemo s konkretnom pomoći i tu smo se bazirali na ono što je najvažnije“, rekao je Grof.

Jedan od poveznica i organizatora ove akcije je Petrinjac Saša Osenički. „Od prvog dana smo u akciji nakon potresa. U sklopu svega toga smo se Ivan i ja sprijateljili prije dva i pol mjeseca i kao i sa svima ostalima, organizirali smo donacije hrane, odjeće, opreme, svega što se moglo u prvim trenutcima odrađivati. No kako vrijeme odmiče, kako su se te stvari realizirale, toliko smo se sprijateljili i zbližili da smo odlučili raditi nekakve malo veće stvari. Idemo pokušati napraviti možda manje, ali kvalitetnije što više možemo“, rekao je Osenički. Podsjeća kako u Petrinji također organiziraju humanitarnu akciju u sklopu koje žele izgraditi novu kuću za oca s petero sinova.

 

bolnicaski270315

 

Na ovoj hvalevrijednoj donaciji zahvalio se dr.Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku. „Itekako će to biti veliki dobitak za našu bolnicu. U prvom redu omogućit će da se bolnica osigura sa dobrim medicinskim instrumentima i aparatima, a tu je i jedan osjećaj da nismo sami, sve to pomaže svima nama. Kao što znate, tijekom katastrofalnog potresa u prosincu 2020.godine, Bolnica u Sisku je teško oštećena, oštećene su zgrade, medicinska oprema, inventar, zalihe lijekova. Nastojimo se organizirati i za sada je još uvijek teško i nama i našim pacijentima. Najveći problem je nedostatak prostora“, istaknuo je Dujmenović te dodaje kako će i ova donacija podići razinu zdravstvene zaštite, kao što će podići kvalitetu rada.

Nada se kako će u sljedeća dva mjeseca biti završeni obrtnički radovi na zgradi Kirugije kako bi zgrada počela raditi s punim kapacitetom, kao što se nada da će uskoro započeti s radom i Središnji paviljon kao i Hitni objedinjeni bolnički prijem, također s punim kapacitetom.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.