Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Serijal digitalnih priča za mlade i odrasle

Aktivnosti GKČ “Ante Jagar” Novska

Aktivnosti GKČ "Ante Jagar" Novska

Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“ Novska, uz „godinu čitanja“ pripremili je niz novosti i aktivnosti.

Osim ranije pokrenute novine, mogućnosti on-line posudbe i čitanja digitalnih knjiga, u vlastitoj video produkciji, započeli su snimanje serijala digitalnih priča, za mlade ali i odrasle. GKČ „Ante Jagar“ želi i na ovaj način promovirati važnost čitanja od najranije životne dobi do starosti. Darija Jež, ravnateljica GKČ „Ante Jagar“.

 

 

Priloge snimaju u vlastitoj produkciji

 

 

Prvi video prilog snimljen je u suradnji s učenicima Glazbene škole u Novskoj, a s učenicima Srednje škole Novska, dramski prikaz Shakespeareova djela, „Hamlet“ i „Romeo i Julija“. Za video izvedbu, prema ovim tragedijama, glavne likove, Hamleta, Ofeliju, Romea i Juliju, pripremila je prof.Danijela Pauković.Likove glume, Lucija Grdur 1g, Darian Jakovljević 1d i Kruno Movrić 3e.

Kostimi koje nose glumci, originali su iz istoimenih kazališnih predstava i posuđeni ljubaznošću Kazališta „Gavella“ Zagreb. Prema riječima profesorice Pauković, dramski prikaz biti će izveden i uživo, pred učenicima Srednje škole Novska i u GKČ „Ante Jagar“ u travnju uz manifestaciju „Noć knjige“.

Nakon što snimimo još nekoliko priča, objaviti ćemo ih na našem Youtube kanalu, najavljuje Darija Jež, ravnateljica GKČ „Ante Jagar“.

 

GKC_HAMLET_4

GKC_HAMLET_2

GKC_HAMLET_3

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.