Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Mađarska za obnovu škole u Petrinji

Riječ je o izgradnji nove zgrade Prve osnovne škole

Riječ je o izgradnji nove zgrade Prve osnovne škole

Izaslanstvo Ministarstva vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske posjetilo je Sisačko-moslavačku županiju te izrazilo spremnost pomoći lokalnoj zajednici u obnovi nakon razornog potresa. Tako su u utorak, 23. ožujka, predstavnici Sektora za nekretnine mađarskog Ministarstva na čelu sa Zoltanom Vargom obišli područje Siska i Petrinje.

Nakon obilaska lokacije župne crkve u Žažini, koja je potpuno uništena u razornom potresu, mađarsko je izaslanstvo u sjedištu Sisačke biskupije izrazilo snažnu potporu naporima šire zajednice u djelotvornom prevladavanju posljedica potresa, dok su u petrinjskoj gradskoj jezgri obišli teško oštećenu zgradu Prve osnovne škole Petrinja.

Mađarska je spremna sudjelovati u obnovi, preciznije, u izgradnji nove zgrade Prve osnovne škole u Petrinji, izvijestio je državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Dok je zamjenica veleposlanika Mađarske u RH Zsofie Gyongyos kazala kako dvije zemlje njeguju tradiciju dobrosusjedstva, odnosa uzajamne pomoći osobito u izazovnim okolnostima prirodnih nepogoda.

Podsjetimo, upravo je neposredno nakon potresa koji je krajem prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije Mađarska bila među prvim zemljama koja je izrazila sućut zbog ljudskih žrtava te organizirala dopremu humanitarne pomoći Hrvatskoj.

Također, mađarske službe surađuju sa Stožerom civilne zaštite u saniranju terena i pripremi za obnovu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.