Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Glazbeni servis TIDAL u Hrvatskoj

Ljubiteljima glazbe u Hrvatskoj od ovog je tjedna dostupan još jedan digitalni servis

Ljubiteljima glazbe u Hrvatskoj od ovog je tjedna dostupan još jedan digitalni servis

Ljubiteljima glazbe u Hrvatskoj od ovog je tjedna dostupan još jedan digitalni glazbeni servis, TIDAL, norveške tvrtke Aspiro koja je u vlasništvu repera Jay Z-ja.

Među 70 milijuna pjesama dostupnih na TIDALu može se naći i repertoar članova Hrvatskog društva skladatelja kojeg u njihovo ime licencira HDS ZAMP – oni će, također, za korištenje svojih pjesama na ovom servisu ubuduće ostvarivati autorsku naknadu putem HDS ZAMP-a. Isplata prvih honorara vezanih za korištenje glazbe naših autora na TIDALu očekuje se u 2022. godini.

Riječ je, inače, o servisu koji svojim pretplatnicima nudi mogućnost streaminga glazbe u vrlo visokoj kvaliteti, a u ponudi je i jeftiniji, mp3 streaming glazbe, kao i besplatno probno razdoblje u trajanju od 30 dana.

Uz TIDAL te već dostupne Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, digitalno tržište u Hrvatskoj sada već nudi širok raspon servisa za svačiji audiofilski ukus: ljubiteljima glazbe raspolaganju je legalan i vrlo kvalitetan izbor najpoznatijih svjetskih glazbenih servisa, deseci milijuna pjesama i albuma.

„Dolazak TIDALa čini tržište digitalne glazbe još konkurentnijim. Sigurno je ipak da će od toga profitirati naši glazbeni kreativci, time će dobiti još jedan izlog svog glazbenog stvaralaštva i nove kanale prihoda“, ističe glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, te nastavlja: „U kriznoj godini za sve glazbenike, veseli vijest kako su digitalni prihodi svakako u uzlaznoj putanji. Njihov udio u ukupnim prihodima autora i dalje nije velik koliko bi trebao biti, no to se pouzdano mijenja. HDS ZAMP ovih dana završava obračun prihod naših autora s digitalnih servisa i platformi u drugoj polovici 2020 godine. To će biti jedna od rijetkih dobrih vijesti u protekloj korona godini za naše članove i glazbenike, a detaljnije podatke objavit ćemo početkom travnja.“

TIDAL isprobajte ovdje.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.