pilicinaslov-2-p4curwrlkun17ue3f34a3y2mm4acxiijhuy383zo2o

Poljoprivrednicima na potresom pogođenim područjima donirane su još četiri tisuće pilića tvrtke Koka, čime se nastavljaju napori u obnovi stočnog fonda potresom pogođenog područja, ovoga puta za OPG-ove Grada Gline i Općine Lekenik, objavili su u srijedu iz Ministarstva poljoprivrede.

“Ministarstvo poljoprivrede intenzivno i kontinuirano realizira sve potrebne aktivnosti u cilju obnove stočnog fonda potresom pogođenog područja”, kazao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i član Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom Tugomir Majdak, koji je i uručio donaciju.

Osim obnove narušenog poljoprivrednog potencijala, kako je rekao, kroz donaciju stoke i peradi pune se poluprazni i prazni godinama zapušteni objekti, a cilj je staviti u funkciju što veći fond poljoprivrednog zemljišta kojim Banovina obiluje.

Naveo je i kako je u koordinaciji Ministarstva poljoprivrede zaprimljeno više od 1.421 tone stočne hrane, od kojih je poljoprivrednicima u potrebi razdijeljeno 1.307 tona.

Iz Grupe Vindija su kazali kako donacijom 4.000 komada jednodnevnih pilića nastavljaju pomagati i građanima i gospodarstvu u potresom razorenim područjima.

Kako velik broj ljudi na tom području živi upravo od uzgoja stoke, proizvođačima kravljeg mlijeka i kupcima stočne hrane Grupa Vindija je dosad dostavila 31 tonu hrane za hranidbu stoke.

“Ovakvim izrazima solidarnosti želimo pridonijeti bržoj revitalizaciji gospodarske aktivnosti i očuvanju malih obiteljskih gospodarstava, ključnih proizvođača kvalitetne domaće sirovine”, istaknuli su iz Grupe Vindija.

Donirane dodatne četiri tisuće pilića za potresom pogođena područja
0.00(0 glasova)

Autor HINA

Komentara(0)