Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Galeriji Muzeja Moslavine izložba Bachrach & Krištofić – Dizajn & fotografija

Razgledati se može do 27. veljače 2021.

Razgledati se može do 27. veljače 2021.

U Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je izložba Bachrach & Krištofić – Dizajn & fotografija. Izložba je zbog epidemioloških mjera otvorena uz nekolicinu posjetitelja, no građani su pozvani da ju pogledaju do 27. veljače u kutinskoj Galeriji. Sanja Bachrach i Mario Krištofić poznatiji su kao tandem koji se istaknuo svojim fotografijama osobito onima iz razdoblja novog vala, a njihovo umjetničko oko i ovom je izložbom podsjetilo na kulturno bogatstvo vremena osamdesetih godina na zagrebačkoj punk rock sceni.

Izložba prikazuje 40 godišnji presjek stvaranja umjetničkog para koji spada u klasike hrvatskog dizajna. Izdvaja ih svestrano djelovanje u raznim područjima vizualne umjetnosti i kulturne industrije, a do danas su autorski oblikovali više od 400 omota nosača zvuka.


DSCN9385


Otvorenju izložbe nazočio je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić istaknuvši kako će ova izložba zasigurno biti zanimljiva građanima Kutine, osobito onima koji su u to vrijeme slušali glazbu i posjećivali koncerte toga vremena. Zahvalio je i ravnateljici Muzeja Moslavine na izvrsnoj ideji koju vidi kao dobar početak kulturnih zbivanja u godini koja je pred nama.  


DSCN9303

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.