Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Relaksiran vid u digitalnom svijetu uz dioptrijske naočale s HOYA naočalnim lećama s BlueControl anti-refleksnim slojem

Promocija od 8. veljače do 31. ožujka

Učestale glavobolje, umorne oči i bolovi u vratu, najčešće su posljedice uredskih poslova koje zahtijevaju prolongirano gledanje na istu udaljenost ekrana računala. Digitalni svijet u kojem živimo, naročito u razdoblju pandemije, uvelike utječe na naš vid. Između pametnih telefona, kompjutera, tableta, TV-a i drugih uređaja, mnogi ljudi provode prosječno od 8 do 10 sati dnevno ispred digitalnih ekrana što može uzrokovati digitalni zamor očiju sa simptomima kao što su iritirane oči, zamagljen vid i glavobolje, čak i nakon samo dva sata korištenja. Ukoliko simptomi uključuju i suhe, iritirane oči, osjetljivost na svjetlost, lošiji vid noću, velika je vjerojatnost da patite od težih simptoma digitalnog zamora oka ( DES – Digital Eye Strain).

Prema posljednjim istraživanjima, svjetski prosjek korištenja digitalnih uređaja je 6,43h dnevno, od čega smo 90% vremena na mobitelu ili istovremeno koristimo dva digitalna uređaja (64% istovremeno koristi laptop i mobitel), od čega 333 puta u satu promijenimo fokus s jednog uređaja na drugi, oboje na kratkoj udaljenosti od očiju, što posebno umara oči.

Digitalni uređaji emitiraju plavo svjetlo, poznatije kao visoko energetsko vidljivo svjetlo koje se nalazi u rasponu valnih duljina od 380-500 nm. Iako je plavo svjetlo prirodan fenomen, prisutno je tokom dana i pomaže nam da ostanemo budni, prekomjerno izlaganje može imati razne efekte i izazvati zamor oka pa čak i pospanost, zbog poremećaja dnevnog i noćnog ritma ili biološkog sata.


Kako umanjiti tegobe digitalnog načina života?

Normalan par naočala je obično dizajniran za korekciju vida uglavnom na daljinu ili blizinu te najčešće nije efikasan kod korištenja računala, obzirom da se navedeni objekti ne nalaze u ovom rasponu udaljenosti. Specijalne uredske naočalne leće kreirane za uredske poslove ili korištenje računala omogućuju široko i udobno vidno polje na blizu ili srednjim udaljenostima.

Izvrsno rješenje su Hoya Sync III, unaprijeđene jednojakosne naočalne leće, koje imaju dioptriju za daljinu za svakodnevno korištenje i “zonu pojačanja” na dnu naočalne leće koja je optimizirana načinu koje upotrebljavamo oči. Hoya Sync III unaprijeđene jednojakosne naočalne leće dizajnirane su za ispunjavanje potreba širokog segmenta ciljne skupine korisnika digitalnih uređaja:

za osobe od 13 do 45 godina starosti koji provode više od 2 sata dnevno gledajući digitalne ekrane ili imaju druge vidne zadatke na blizu

za osobe koje imaju simptome digitalnog zamora očiju ili ih žele spriječiti.

Hoya Sync III pojačane jednojakosne naočalne leće imaju dioptriju za daljinu za svakodnevno korištenje i “zonu pojačanja” na dnu naočalne leće koja je optimizirana načinu na koji upotrebljavamo oči pa pomaže opustiti cilijarne mišiće uz jednostavnije fokusiranje, smanjuje zamor očiju i pojačava vizualnu udobnost tijekom aktivnosti na blizu u digitalnom svijetu.

Dolaze u kombinaciji s Hi-Vision LonfLife BlueControl anti-refleksnim slojem s tri godine garancije koji neutralizira plavo svjetlo koje emitiraju digitalni ekrani i umjetno svjetlo, eliminirajući zamor oka, smanjuje odbljeske i poveća kontrast.


standardne-jednojakosne-naocalne-lece


U periodu od 8. veljače do 31. ožujka 2021. HOYA Sync III naočalne leće s BlueControl anti-refleksnim slojem možete kupiti po cijeni HOYA Hilux jednojakosnih recepturnih naočalnih leća s Hi-Vision LongLife BlueControl anti-refleksnim slojem.

Posjetite Optički studio Monokl u ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9A u Sisku, rezervirajte besplatno određivanje dioptrije za naručioce naočala pozivom na 044/633 672 te upitajte optičara za preporuku HOYA Sync III naočalnih leća s kojima ćete olakšati funkcioniranje u digitalnom svijetu.


2021_Digitizing Life_FB-cover


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.