Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljen Proračun u malom grada Kutine

Investicijski ciklusi tijekom 2021. godine

Investicijski ciklusi tijekom 2021. godine

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predstavio je Proračun u malom za 2021. s naglaskom na investicije. „Preuzimanjem dužnosti 2017. manjak u proračunu grada Kutine iznosio je 12,8 milijuna kuna, a sada imamo proračunski višak od 7,7 milijuna kuna “, istaknuo je gradonačelnik Kutine.

 

 

Ovim proračunom započinje novi investicijski ciklus kojeg će obilježiti izgradnja novog dječjeg vrtića u Kutini u blizini OŠ Zvonimira Franka, najavio je gradonačelnik

 

 

Vrijednost investicije izgradnje novog dječjeg vrtića u Kutini je 20,5 milijuna kuna Uz korištenje oročenih 9 milijuna kuna od prodaje odmarališta na Malom Lošinju i novca iz kredita Grad Kutina namjerava ovaj projekt kandidirati i za sufinanciranje iz EU fondova za oporavak i otpornost. Ukoliko projekt bude odobren tada će sav uloženi novac za vrtić biti vraćen, naglasio je gradonačelnik Kutine. Projekt je spreman za provedbu i izbor izvođača radova, početak radova očekuje se u svibnju. Izgradnjom vrtića bit će riješen problem liste čekanja za smještaj djece u vrtić.

Očekuje  se i nastavak izgradnje zgrade na glavnom gradskom trgu dr. Franje Tuđmana sa stanovima za branitelje i građane te multimedijalnom dvoranom. Ovaj projekt vodi Agencija za promet nekretninama(APN) pojasnio je pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić

 

 

U tijeku je i rekonstrukciju Doma u Banovoj Jaruzi te obnavljanje domova u drugim mjestima, pa će tako biti zamijenjeno krovište na domu u Husainu i Šartovcu.Vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna.

Iz kreditnog zaduženja financirat će se rekonstrukcija Zvonimirove ulice i ulice Ravnice u Kutini. „Izvođač radova u obje ulice je tvrtka Strabag koja je bila najpovoljniji ponuđač na natječaju. Ukupna vrijednost za obje ulice je 4,8 mil. kn“, rekao je Eduard Gelešić, pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša te izdvojio i projekt izgradnje mosta na Kutinici iz Dalmatinske ulice do trga

 

 

Pročelnik za komunalni sustav najavio je i projekt izgradnje mrtvačnice u Ilovoj vrijednosti 2,5 mil. kn te nastavak obnavljanja županijskih ceste u čijem financiranju Grad Kutina sudjeluje sa 50% iznosa.

U proračunu za 2021. predviđene su i nove mjere za pomoć socijalno osjetljivim skupinama građana. Na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća tako će biti predloženo smanjenje komunalne naknade za socijalno osjetljive skupine, sufinanciranje zbrinjavanja komunalnog otpada za samačke obitelji, nastavljaju se mjere u školstvu, podijeljene su Božićnice umirovljenicima, a ove godine dobit će i Uskrsnicu. „Prioritet nam je gospodarstvo, ali važni su nam i naši sugrađani i socijalni programi te društvene aktivnosti.“, zaključio je gradonačelnik Babić.

 

DSCN9765

DSCN9776

DSCN9778_610x407

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.