Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Potpore poduzetnicima na području Novske

Potpore male vrijednosti primilo je 35 vlasnika obrtničkih radnji

Potpore male vrijednosti primilo je 35 vlasnika obrtničkih radnji

Kroz niz potpora od uvođenja Mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva grada Novske do kraja prošle godine otvoreno je 125 novih radnih mjesta, a broj obrta u razdoblju od 2017. godine, kada je bilo 226 obrta narastao je na 308 u 2020. godini.

Osim potpora poduzetnicima početnicima, Mjerama 1., 3. i 4., za postojeće poduzetnike s područja grada Novske, kroz raspisani Natječaj, potpore male vrijednosti primilo je 35 vlasnika obrtničkih radnji.

Darovnice je uručio gradonačelnik Marin Piletić, naglasivši doprinos Razvojnih agencija, Simore i Nore, koje su pripremale projekte za obrtnike, istaknuvši „ bez partnerstva i suradnje s poduzetnicima i gospodarskim subjektima nama razvoja Grada Novske“.

 

 

Krajem 2020. godine, Gradsko vijeće Grada Novske je donijelo novi Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske 2021. do 2025. Programom će grad nastaviti pružati potporu novljanskim poduzetnicima kroz dosadašnje mjere, ali i kroz novu potpornu mjeru kojom će „postojeći poduzetnici koji nisu smanjivali broj zaposlenih u prethodnoj godini i koji posluju dulje od dvije godine, moći aplicirati za sufinanciranje dijela plaće za sve novozaposlene u 2021. godini“.

Poseban dio potpora odnosi se na Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada Novske kojim se sufinancira razvoj poljoprivrednih gospodarstava kroz trinaest mjera usmjerenih na razvoj stočarstva potporama za povećanje matičnog stada, sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja i veterinarskih usluga te razvoj pčelarstva.

Za prošlu 2020. godinu, potpore za poljoprivredni i ruralni razvoj primilo je 95 poljoprivredna gospodarstva na području grada Novske.


 

MJERE_POTPORE_5

MJERE_POTPORE_4

MJERE_POTPORE_6

MJERE_POTPORE_2

MJERE_POTPORE_1


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.