Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[FOTO] Sagrađena prva od stotinu montažnih drvenih kuća za stradale u potresu

U selu Dragotinci kraj Petrinje

U selu Dragotinci kraj Petrinje

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u petak, 19. veljače zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i veleposlanikom Suverenog malteškog reda u RH Nj.E. g. Michaelom Dzebom gradilište prve trajne montažne drvene kuće u selu Dragotinci kraj Petrinje. Stotinu ovakvih kuća za stradale u potresu u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom gradi organizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga čiji su predstavnici Alexander i Doraja Eberle i dočekali goste.

Kako je istaknuto ova kuća na dvije etaže ukupne je veličine 57m2 i završena je u samo pet radnih dana te predstavlja trajni oblik zbrinjavanja osoba starije životne dobe u ruralnim područjima. Ova konkretna kuća gradi se za obitelj Ljudevita i Franjke Vujnović, koji tom prigodom nisu krili zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izgradnje jer njihov dom nije više pogodan za stanovanje.

Na kraju posjeta biskup je blagoslovio ovu obitelj i njihov novi dom zaželjevši im obilje Božjeg blagoslova u životu. Već sljedećeg tjedna nastavlja se s gradnjom novih montažnih drvenih kuća u selima Lušćani i Gornja Bačuga. (SV)


_MG_3126

_MG_3148

_MG_3155

_MG_3169

_MG_3183

_MG_3200

_MG_3189

_MG_3193

_MG_3190

_MG_3202

_MG_3197

_MG_3123


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.