Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vukovarci skupili 200.000 kuna vrijednu pomoć za potresom stradalo područje

Šalju 30 paleta pomoći za Sisačko-moslavačku županiju

U sklopu akcije “Vukovar za potresom pogođena područja” Grad Vukovar, tvrtke s područja grada i građani prikupili su i put stradale Sisačko-moslavačke županije u srijedu uputili preko 200.000 kuna vrijednu pomoć.

Gradonačelnik Ivan Penava izjavio je da Vukovar na potresom pogođena područja šalje ukupno 30 paleta pomoći, što je dogovoreno na hitnom interventnom sastanku dan poslije razornog potresa. “Tada smo se usuglasili o tome kako je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanaliziramo preko službenih institucije, misleći pritom prvenstveno na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar”, rekao je Penava.

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasio je kako je u ovom trenutku najbitnije pokazati ljudskost. “Prikupili smo upravo ono što je ljudima sada najpotrebnije – osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine, kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi. Također, dostavit ćemo i 136 električnih grijalica”, naveo je Pavliček.

U prikupljanju donacija sudjelovali su uz Grad Vukovar i gradske tvrtke Tehnostan, Komunalac i Vodovod te tvrtka Borovo, udruge i građani Vukovara koji su tijekom protekla dva tjedna donosili namirnice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Vukovar.

Tvrtka “Vukovar-šped” organizirat će prijevoz donacija o vlastitom trošku.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.