20210105_094904

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu da će signal teleoperatera u ruralnim i pograničnim područjima na Banovini uskoro biti bolji, da se na tome radi, te da bi uskoro trebala biti ugovorena, a potom i početi obnova, državnih cesta na tom području.

Odgovarajaći na novinarsko pitanje o mobilnom i telefonskom signalu na Banovini, Butković je rekao da je razgovarao sa svim teleoperaterima, koji su vrlo brzo nakon potresa osposobili postojeći signal, tako da je signal sada onakav kakav je bio prije potresa.

“No, budući da je Sisačko-moslavačka županija i inače u ruralnim i pograničnim područjima bila dosta loše pokrivena signalom, ovo je prilika da se ta situacija poboljša. U tom smislu jučer sam doznao o određenih šest lokacija, koje su operateri predvidjeli, gdje bi se sada privremeno, do izgradnje novih stanica, smjestile mobilne bazne stanice. To će biti učinjeno vrlo brzo, tražit ćemo i pomoć mehanizacije, stožera, Ministarstva obrane, odnosno Oružanih snaga da nam pomognu da se to što prije postavi. To se rješava i uskoro će signal biti bolji i u tim ruralnim, tj. pograničnim područjima”, rekao je Butković.

Govoreći o oštećenim cestama na Banovini, Butković je rekao da državne ceste imaju kompletno snimljeno stanje, da je šteta oko 70 milijuna kuna na državnim cestama i mostovima, te da su se otvorila određena klizišta. “Taj proces je već krenuo, Hrvatske ceste će vrlo brzo, budući im Zakon o javnoj nabavi daje mogućnost da takve stvari hitno ugovaraju, to ugovoriti i krenut će obnova državnih cesta.”

Butković je istaknuo da će Vlada sljedećeg tjedna donijeti odluku i Županijskoj upravi za ceste dodijeliti 25 milijuna kuna, budući su procijenili da im taj iznos treba da bi popravili sve županijske ceste. “Mi ta sredstva imamo, ali to mora proći proceduru Vlade, sljedećeg tjedna će to biti na Vladi i onda će i oni krenuti u svom dijelu u obnovu svih županijskih cesta,” rekao je.


 

 

Signal teleoperatera na Banovini uskoro bolji, počinje obnova državnih cesta
0.00(0 glasova)
Komentara(0)