Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Podrška Francuske potresom stradalom području

Dumbović: “Za obnovu Petrinje potrebni su nam profesionalci”

Dumbović: "Za obnovu Petrinje potrebni su nam profesionalci"

Petrinju je posjetio francuski ministar za Europu i vanjske poslove Jean Yves Drian. Ministar europskih i vanjskih poslova Gordan Grlić Radman se zahvalio na materijalnoj i moralnoj potpori o kojoj svjedoči ovaj posjet:

„Francuska nam je odmah dopremila 240 šatora. Također je najavljen dolazak 6 stambenih kontejnera.“, istaknuo je podsjetivši kako je Francuska pomogla i kada je snažan potres pogodio Zagreb.

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić se zahvalio na posjetu te opisao što se u Petrinji događalo i događa nakon potresa

 

 

Francuski ministar za Europu i vanjske poslove Jean Yves Drian je rekao kako dolazi dati podršku

 

 

Delegacija je kratko posjetila Stožer civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja. Potom su obišli centar grada gdje su se susreli s građanima i predstavnicima Crvenog križa.

Pozdravio ih je i  gradonačelnik Darinko Dumbović koji je upoznao francuskog ministra sa stanjem nakon potresa. Na novinarsko pitanje jesu li počele kakve aktivnosti oko obnove i rušenja kuća, gradonačelnik je odgovorio

 

 

Gradonačelnik je na kraju poručio kako nam sad trebaju profesionalci koji će biti plaćeni jer ćemo onda imati rokove za sve radove. Što se tiče statike, tek smo na pola puta, a ako se nastavi ovom dinamikom posao neće biti gotov do proljeća.

 

20210114_111633wwww20210114_103103www

20210114_110858www

20210114_111357www


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.