Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Oštećenja od potresa i na području općine Jasenovac

Na oštećenim kućama jasenovački vatrogasci sanirali štetu na dimnjacima i krovovima

Na oštećenim kućama jasenovački vatrogasci sanirali štetu na dimnjacima i krovovima

Posljedice katastrofalnog potresa koji je načinio velike štete  u mjestima i gradovima Sisačko-moslavačke županije vidljive su i u Jasenovcu.

Stara zgrada građena u drugoj polovici prošlog stoljeća na Trgu Kralja Petra Svačića, u kojoj se nalazi Općinska uprava, više općinskih službi, prostor Dnevnog centra za starije, Udruga umirovljenika i trgovine, u potresu je znatno oštećena. Oštećeni su zidovi, raspukline i otpala žbuka vidljivi su unutar svih prostorija, tragovi trešnje vide se i po fasadi.

 

JASENOVAC_POTRES_6

 

Općinska načelnica Marija Mačković kaže kako je nakon pregleda od stručne komisije, zgrada dobila odgovarajuću naljepnicu,  „ oštećenja u najgorem slučaju nisu takve vrste da bi kod ponovljenoga potresa dovelo do urušavanja čitave nekretnine, no mogla bi dovesti do urušavanja jednoga njezina djela“.

– Štetu smo kasnije prijavili, gledajući oštećenja koja su pretrpjeli objekti i kuće na najteže pogođenim područjima, solidarno shvaćamo da oštećenja koja mi imamo ne budu prioritet kod obnove. Zgradu trebamo obnoviti no za to Općina Jasenova nema sredstava, a nemamo niti odgovarajući prostor gdje bi iselili dok bi trajali radovi – kazala je načelnica.

 

JASENOVAC_POTRES_5

 

Nakon najjačeg  potresa  evidentirana je  šteta na kućama mještana i na infrastrukturi, štete su bile većinom na dimnjacima i krovištima, što su sanirali jasenovački vatrogasci.

– Problem na području Jasenovca i naselja Uštica stvaraju i oštećene kuće i objekti stradali u Domovinskom ratu. Nakon potresa su dodatno „razdrmani“ i sada predstavljaju prijetnju okolnim kućanstvima – rekla je načelnica.

 

JASENOVAC_POTRES_2


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.